Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 12 lipca 2025, 23:22

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
che uruchomic NND na P 166Mhz 32Mb ramu dysk 300mb (pod modem USB) i cd sie botuje ale wszysko sie zatrzymuje na RAMDISK: Compressed image found at block 0

Tytuł:
MODERATOR

Spróbuj zrobić instalację na innym komputerze i przełożyć dysk do tego P166.

Tytuł:
Użytkownik

Ja miałem to samo ale na kompie 150MHz i 24 ramu - problem to prawdopodobnie ilość ramu - ale zainstalowałem na swoim kompie i przełożyłem dysk - wszystko działa ok.

Tytuł:
fishu pisze:
Ja miałem to samo ale na kompie 150MHz i 24 ramu - problem to prawdopodobnie ilość ramu - ale zainstalowałem na swoim kompie i przełożyłem dysk - wszystko działa ok.

tak tez zrobilem :D iwnows pod vmware teraz sie borykam z innym problemem , po pewnym czasie nnd sie porpsotu zawiesza , nie reaguje na klaiwsze i usugi nie dzialaja , musze przyznac ze pare razy podaczs botowania mialem karnel panick , i masa syfu jest w logach

Tytuł:
Użytkownik

awatar100 pisze:
po pewnym czasie nnd sie porpsotu zawiesza , nie reaguje na klaiwsze i usugi nie dzialaja , musze przyznac ze pare razy podaczs botowania mialem karnel panick , i masa syfu jest w logach
Byc moze masz uszkodzone kosci pamieci, sprobuj testowo na innych. To najczestsza przyczyna problemow.

Tytuł:
Adrian pisze:
awatar100 pisze:
po pewnym czasie nnd sie porpsotu zawiesza , nie reaguje na klaiwsze i usugi nie dzialaja , musze przyznac ze pare razy podaczs botowania mialem karnel panick , i masa syfu jest w logach
Byc moze masz uszkodzone kosci pamieci, sprobuj testowo na innych. To najczestsza przyczyna problemow.

przedtem na tych kosciach ram dzialal bezrpoblemowo windows 98 , a postanowilem zmienic na linuxa bo tutaj mozna latwo ogrniczyc pasmo (htb) jak router zaskoczy tod ziala dosc dlugo (teraz juz 2 h bez zawiasu )

Tytuł:
Użytkownik

awatar100 pisze:
przedtem na tych kosciach ram dzialal bezrpoblemowo windows 98

Ta informacja niestety nic nie daje. Czesto tak jest, ze na uszkodzonych kosciach, czy plycie glownej dziala Win98. Natomiast Linux, albo Windows NT/2k/XP juz nie.
Po prostu Linux jest duzo bardziej wrazliwy na wadliwy sprzet, w szczegolnosci kosci pamieci.

Pozdrawiam.

Tytuł:
jak uruchamiam NND to wylistowuje mi mase błedow ale wszykso działa (odziwo)
cos takiego
"cant find PRE or POST ..." costam
i cant find ppp0
a najsmieszniejsze jes to ze hyba HTB uruchamia mi sie przed Uruchomianie polczaniea z Neostrada i po ... (dospialem do jednego skryptu sartowego uruchamianie htb tak jak radził instalator przy konfiguracji HTB)
zgralem lgi z systemu http://fido.e-utp.net:4545/users/awatar100/logi.rar te zawiechy sa niedo przyjecia.. windows 98 stabilniejszy ? :( skandal MOZE ktos loknac w logi ? :D pliska

Tytuł:
wgrany nnd na innym komputerze Ten sam Objaw , linux poporstu "zasypia" opcje oszczednosci energi w biosie wylaczone , pytanie : linux ma gdzies w skryptach takie cos jak usypianie ? jak to wylaczyc, albo jak symulwoac prace usera ktory coskolwiek robi
(( dystra wgrana na innym kompie innym dysku ))

Tytuł:
Użytkownik

Spróbuj ściągnąć i wypalić najnowszy obraz jeszcze raz i wtedy zainstalować.

Tytuł:
fishu pisze:
Spróbuj ściągnąć i wypalić najnowszy obraz jeszcze raz i wtedy zainstalować.

sprubowalem , nie przynioslo to efektu nadal to samo sumy sie zawsze zgadały jak palilem iso (md5)

Tytuł:
Użytkownik

"zasypia"... znaczy wyłącza sie monitor i dopiero po naciśnięciu klawisza się włącza ponownie? jeśli tak to winą raczej jest ustawienie w biosie... sprawdź jeszcze raz ;) a jak nie to... to opisz dokładniej co się dzieje.
A tamte błędy podczas uruchamiania pojawiają Ci się po skonfigurowaniu nnd czy przed nim też?

Tytuł:
http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?t=4610
ma to samo co ten koles :D tylko juz wyl funkcje oszednosci energi , po nacisnieciu klawisza systemi tak nie wstaje , narazie radze sobie sposobem partyzanta : papierek w klaiwature (zeby naciskal klawisz)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.