Smagi2 pisze:
a jak by rozpocząć to w pare osub przekładanie??

jak znajdziesz kilku dobrych programistów w perlu... jak będą mieli czas i ochotę żeby nad Webminem dla NND popracować... to kto wie, może kiedyś.
Na dziś twierdzę, że częściowa funkcjonalność nie ma sensu. Częściowa dlatego, że prawdopodobnie kilka funkcji webmina dałoby się przystosować dla NND, zapewnienie pełnej zgodności ze wszystkimi modułami niestety przekracza chyba nasze możliwości. Przynajmniej moje...
Włączenie webmina w ograniczonej funkcjonalności zaowocowałoby setkami postów pod jednym wspólnym tytułem: "Moduł XYZ nie działa! POMOCY!!!!" lub "Zainstalowałem Webmina i nie mogę skonfigurować XYZ. POMÓŻCIE!!!"
Nawet gdybyśmy raz dziennie wysyłali informację, że Webmin nie jest w 100% zgodny z NND (a może powinienem powiedzieć, że to NND jest niezgodne z Webminem?) to i tak większość by tego nie przeczytała...
Ze względu na powyższe jestem przeciwny (przynajmniej na razie) włączeniu w jakikolwiek sposób Webmina do NND. Oczywiście nikt Ci nie zabroni instalacji webmina na twoim własnym serwerku, choć uważam, że instalacja takiej kobyły tylko po to aby mieć ładne statystyki ma mało sensu... szczególnie, że jest już dostępny konfigurator napisany przez Mac!ka. Adres do pakietu był podawany na forum, a wkrótce będzie on dostępny w repozytorium i wystarczy "pacman -S"