witam
interesuje mnie obecny stan problemow zawartych w temacie. rozumiem ze na tym forum uzbierala sie pokazna encyklopedia wiedzy o tym problemie ale z kazda zmiana daty zmienia sie pomysl na rozwiazywanie tego problemu.
opiekuje sie zdalnie serverkiem postawionym na nnd i mam bardzo ograniczona mozliwosc dostepu do systemu. dlatego nie moge sobie pozwolic na testy i bledy. rozlaczenie bez podniesienia interfejsu to dla mnie duuuuzy problem. moge oczywiscie zmusic skrypty do pracy ale czytajac forum doszedlem do wniosku ze jest szansa ze problem jest juz rozwiazany
zainstalowalem dzis NND z najnowszego obrazu (10/07/2005) i skonfigurowalem jak nalezy (tak mi sie wydaje

) tak wiec mam: nnd wersja 2.4.31-1, pppd w wersji 2.4.2, eagle wersja 2.3.2
od 4 godzin smiga jak zloto wiec powinienem sie cieszyc. i wlasciwie sie ciesze ale boje sie ze za kilka godzin sie rozlaczy i znow bedzie problem.
dlatego tez pytanie...
czy musze wspierac NND skryptami (za ktore niewatpliwie developerom i uzytkownikom tego forum naleza sie podziekowania) czy moze samo sobie juz radzi z tym problemem?
jezeli jednak musze to czy lepszy jest skrypt restartujacy caly system czy samo polaczenie (ten drugi czasem zawodzil i trzeba bylo restarowac system ale z punktu widzenia systemu jest duzo lepszy)?
dziki z gory za odpowiedz
pozdrwaiam
physman