Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 16 lipca 2025, 05:14

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Wiec bede stawia takie cosik i mam pytanko jak skonfigurowac mojá siec zeby drukarka sieciowa pracowaa tylko dla 3 komputerów a nie dla wszystkich w mojej sieci ?
A i jesio jedno interesuje mnie dzielenie ocza duynamiczne najprawdopodobniej Niceshaper, i mam pytanko czy jest mozliwosc skonfigurowania tak zeby po o 1 w nocy nie ogranicza p2p ?

Tytuł:
Użytkownik

Tu masz skarbnicę wiedzy do odszukania odpowiedzi na swoje pytania :-D

http://forum.freesco.pl/search.php

Tytuł:
Użytkownik

kolega sobie nabija w ten sposob ilosc napisanych postow?

jakiego tematu nie dotkne zeby przeczytac to ciagle te same texty!

nie masz nic innego do powiedzenia? jesli do tej pory nie zauwazyl opcji szukania to moze sam na to wpadnie po kilku godzinach - a ty mu zajebiscie ulatwiasz sprawe.

Tytuł:
MODERATOR

jezeli chodzi o drukarke to sie to da zrobic na cupsie bez najmniejszego problemu

co to niceshapera to tez nie ma problemu. 2 configi, kawalek skryptu, cron i chodzi ;]

Tytuł:

wiecie co i jak ja mam sie nauczyc czegos odpowiedzi sa lakoniczne malo wnoszace do tematu skoro macie takie podejscie ze wszystko jest w opcji szukaj i nie macie zamiaru nikomu nic pomagac to ja ym proponowal zamknac forum i zostawic sama opcje szukaj a ponoc kto szuka ten znajdzie tylko ze jak nie znajdzie to wruci spowrotem do windy

Tytuł:
MODERATOR

Ad. roxman
Z netetykietą jesteś trochę na bakier. Powiedz jak można po raz setny odpowiedzieć na pytania z 'morzem' odpowiedzi ? Wasze pytania są za ogólne, bo macie za mało wiedzy. Inaczej mówiąc za mało wiecie coby wiedzieć jak zapytać. A jak już macie odpowiedź to nie wiecie co z nią zrobić (patrz wypowiedź czerwo). Nie jesteśmy tu po to by odciągać Was od winzgrozy, tylko po to by szukającemu wiedzy człowiekowi podpowiedzieć kierunek szukania.
Jeżeli niedokładnie mnie rozumiesz to spróbuj odpowiedzieć na pytania :
Jak najlepiej zaspokoić dziewczynę :?:
Odpowiedzi tysiące a każda dobra.

Wiedza jest bardzo cenna (niektórzy nauczyciele daja korki za 80zł/h ) a Wy macie tu ją za darmo - tylko brać i błogosławić ludzi którzy ją udostępniają.

P.S.
Gdzieś miałem fajny link do netetykiety ale mechanizm 'szukaj' mnie zawiódł :-(

Tytuł:

Ad. Moderator chcialbym ci przyznac razcje ale dla chcacego nic trudnego odpowiedz nie musi byc szczegolowa aby chociaz naprowadzala na zrodlo gdzie mozna doczytac czas i szare komurki sa moje tylko co z nich jak nie mam zrodla skad poczytac i sie pouczyc a odpowiedzi zawsze sa takie to proste to bylo to se poszukaj a mozna poprostu wkleic link do odpowiedzi jezeli nie chce sie tlumaczyc tak jak to robia ludzie na dvhk a jezeli sa otwierane tematy ktore juz byly sa one kasowane zeby zamentu nie robic i mozna doprawdy szybko sie czegos nauczyc

Tytuł:
PGF

Cytuj:
Jak najlepiej zaspokoić dziewczynę

Myśle, że duuuuuuuży bukiet kwiatów i pierścionek z brylantem (im większe tym lepiej) będą odpowiednie.

Obrazek

Tytuł:
MODERATOR

opis cupsa - http://www.wiki.nnd.freesco.pl/index.php/Cups

co do nice najlepiej wylacz go sobie na noc czyli dopisz do crona zeby o godzinie 1:00 zrobil niceshaper stop
a kiedy tam chcesz zeby go wlaczal
opis konfiguracji cupsa znajdziesz tu lub tu lub tu

Ale najpier przeczytaj to:

Aby rozpocząć wyszukiwanie wystarczy wpisać w okno wyszukiwania słowo lub słowa opisujące poszukiwany temat i kliknąć na guziku "Szukaj z Google".

Google wykorzystuje specjalną technikę wyszukiwania, aby znaleźć dokumenty:
- które najbardziej pasują do zapytania
- do których prowadzi najwięcej przekierowań z innych
dokumentów.

Operator AND

Google zanjduje tylko te dokumenty, które zaiwerają wszystkie wyrazy wpisane w oknie przeszukiwania.
Nie ma potrzeby wpisywania operatora AND.

Przykład: aby znależć oferty dotyczące wakacji w Austrii
wystarczy wpisać:
"WAKACJE AUSTRIA"

Aby ograniczyć ilość odpowiedzi należy bardziej uszczegółowić pytanie - dodając kilka wyrazów lub fraz.

Operator OR

Aby znaleźć dokumenty, które zawierają słowo A lub słowo B należy wpisać pomiędzy nimi operator OR

Przykład: aby znaleźć wakacyjne oferty w Austrii lub
Szwajcarii należy wpisać:
"Wakacje Austria OR Szwajcaria"

Stop Word

Google pomija wszystkie pojedyncze litery, liczby i powszechnie uzywane wyrazy (przyimki), aby przyspieszyć proces wyszukiwania. Wyrazy w języku angielskim takie jak "where" i "how" są pomijane, chyba że mają dla nas duże znaczenie.

W tym przypadku należy użyć operatora "+"(poprzedzonego spacją) przed ważnym wyrazem.

Przykład: aby znaleźć firmy oferujące gadżety z filmu Star Wars należy wpisać:
Star "Wars gifts +where"

Szukane słowa w znalezionych dokumentach

Każdy wynik wyszukiwania zawiera przynajmniej jeden fragment oryginalnego dokumentu zawierający poszukiwane słowo (wyświetlane czcionką pogrubioną).

* - notacja

Aby otrzymać bardzo dokładne odpowiedzi na pytania poszukujących Google nie uwzględnia notacji "*" . W związku z tym nalezy uzywać pełnych wyrazów, gdyż poszukiwanie np."sam*" nie da w rezultacie samochodów tylko strony zawierające wyraz "sam".

Duże litery (wersaliki)

Google nie przywiązuje żadnej wagi do sposobu pisania wyrazów - czy są to małe czy duże litery. W związku z tym, nie ma dla niego różnicy pomiędzy wyrazami "Leon", "LEON" czy "LeOn"

Tytuł:
MODERATOR

roxman pisze:
co i jak ja mam sie nauczyc

zacxznij od podstawowej umiejętności - pisania po polsku. Potem poćwicz umiejętność poprawnego stawiania pytań. Jak już w tych dziedzinach będziesz dobry, to poradzisz sobie z prawie każdym problemem bez niczyjej pomocy. I wszyscy będziemy szczęśliwsi - my bo nie będziemy musieli czytać belkotu, i ty bo twoje problemy okażą się łatwe i proste.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.