witam.... jako nowy chcialem dodać coś od siebie bo w sumie po to sie zarejstrowałęm
więc tak... mam kilka sieci osiedlowych małe po 40-80 klientów wszystkie na starych maszynach typu socket A Athlon 2,6 do 1-go do 2GB RAM
i z czasem robi sie zgrzyt... sprzęt jest stary problem z zakupem części części drogie jak na tak leciwy sprzęt
potrzebuje 100% sprawnego sprzętu czyli najlepiej nowego i na fakture...
w sklepie najmniejsze co idzie kupić to wypaśna płyta procek 64x2 4,2ghz na ddr3 i NND sądze że nei odpali na tym
poskładałem kompa na starych gratach z szafy mam tego dość troche i wyszło na płyte z sata2 która posiada pci exp i procka P4 3ghz HT
i nie da sie zainstalować już na tym 'gracie' NND nie rozpoznaje north bridge czy coś takiego... pisze przy instalacji unkown i staje
co do systemu na mendriwe czy inny moge wysypać pare stów
ale w temacie sieci i iorogramowania siedze od 2 lat!! nigdy z tym nie miałem doczynienia jestem samoukiem całą wiedze zasiągłem z forum
wiki itd....
NND mam opanowany na tyle że daje sobie rade jako tako jak coś sie kaszani to potrafie to wyprostować czyli nie jestem hiperinformatykiem a przesiadka na inny system dla mnie wiąze sie z nauką wszystkiego od zera osobiście z innymi systemami nie daje sobie za bardzo rady
więc dlaczego jeśli technika idzie do przodu nie pomyśleć nad zmodernizowaniem systemu do dzisiejszych czasów tymbardziej że za śmieszną cene 1500-2000 idzie kupić mega maszyny
socket A wyszedł z produkcji z 7 lat temu nie wspominając o P1 !!
bez obrazy ale wszystko co jest do 800set Mhz daje do utylizacji
jeśli kogoś obraziłem przepraszam
i pozdrawiam Kamil