Co do,
JakubC pisze:
Nie, a informacje o tym masz wyświetlane podczas instalacji pakietu. Nie zdążyłeś przeczytać? cat /var/log/pacman.log
Tak, owszem przeczytałem i stąd moje pytanie, bo teraz jak wiesz są dwa konfigi, jeden to podstawowy php.ini, a drugi to ten który pokazał się przy instalacji php5. Twoje JakubieC "Nie" świadczy o tym, że teraz najważniejszy jest ten drugi i to chciałem wiedzieć. Jak wiesz, dla kogoś nie w światku takie błahostki są najtrudniejsze do przebrnięcia!
JakubC pisze:
Skoro masz nnd dlaczego nie sprawdzisz tego sam?
Oczywiste, że sprawdziłem, bo nie chodzi mi o to, żeby działało u kogoś innego, tylko żeby działało u mnie!. Jestem w linuxie dyletantem więc używam forum. Nie działa, bo niestety usilnie próbując narazie nie udało mi się tego poprawnie skonfigurować. Chciałem się utwierdzić, czy w ogóle to będzie na NND działać.
JakubC pisze:
Ojej, nie rób nam tego! Nie odchodź do debiana! [...]
Hmm, po co ta ironia? Jak zauważyłeś MerlinX to
wyszukiwarka ofert turystycznych, na nic taka w osiedlowej sieci lan, a co za tym idzie - skoro jest potrzebna to znaczy, że będzie używana do zarabiania pieniędzy. Chciałem oszczędzić trochę na płatnym hostingu bo jak wiesz to nie jest 100 zł. A skoro mam NND w sieci LAN to dlaczego tego nie wykorzystać? No chyba, że komuś nie są potrzebne pieniądze... Dlatego wchodzi w grę opcja z debianem, działającym!! Nie jestem szczeniakiem, który napisał to na zasadzie focha drogi kolego, tamten post był w formie, jak zauważyłeś
prośby pomocy, a w przypadku braku udzielenia jej, użycie alternatywnego rozwiązania. Również moderuję dwa fora, największego i jedynego w Polsce forum Renault Laguny i także dużego forum telefonu Omnia. Szczerze Ci powiem, że zaskoczyłem się tą niemile ironiczną odpowiedzią. Nie lepiej jest zamykać tematy zaraz po zadaniu pytania przez forumowiczów? Szkoda marnować czas odpowiadając po prostu od tak sobie, nie wnosząc pomocy swoją wiedzą. Milczenie kosztuje mniej czasu niż krótkie, bezsensowe i nie miłe "ojej".
Niestety to jest jedyne duże forum NND, z resztą wiadomo dlaczego... Więc nigdzie indziej zapytać nie mogę! Pozdrawiam i dziękuję za udzielenie pożytecznej odpowiedzi na pierwszy punkt mojego wcześniejszego pytania Adrian K.