Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 26 czerwca 2025, 00:44

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Użytkownik

Haslo do root jest bezpieczne mam je w glowie .

Moze mam juz paranoje ale na freesco mi czesto sie probowali logowac i mi wybrzydzali ze mam jakies fresco i ze to szajs , caly czas sobie nawzajem i mi probuja szkodzic userzy .
Wiec chcialem zeby nie bylo mozliwosci zalogowac sie z innych ip zeby mi nie mowili zamienil stryjek siekierke na kijek :)

Tytuł:
PGF

Tam jest taki plik IP_Redirect wpisz IP takiego szkodnika - szybko dojdzie do rozumu. :)

wpisz swoje IP d o IP_All
a port 22 tcp zablokuj.

Tytuł:
Użytkownik

Juz dopisalem :)

Wszelkie represje z mojej strony jawne typu przekierownaie odpadaja bo u mnie czasy kiedy admin byl drugi po Bogu sie skonczyly juz i musze nawet takich uzyszkodnikow tolerowac bo sie z tego utrzymuje a jak odlaczy sie taki to mam mniej pieniedzy na koniec miesiaca.

A konkurencje mam spora wiec to zaden problem sie przelaczyc do innego lanu .

Jednak czasem transfer im spada drastycznie do 500 bajtow/s :) jak sa szczegolnie upierdliwi i dzwonia z samego rana z radami jak naprawic siec .Jeden to mi nawet smsa wyslal ze zadzwoni do tpsy jak nie bedzie mial zaraz netu buahahah.

Mozna by zrobic dzial humor admina na forum gdzie mozna by wpisywac smieszne rozmowy ,sytuacje ,smsy i maile od bałwan jestem .

Raz babce sie spalila karta sieciowa zintegrowana z plyta gl a w serwisie wsadzili jej druga karte pci a plyty gl nie zmienili i ta mi dzwoni ze nie ma internetu przychodze patrze a kabel miala podlaczony do tej zepsutej karty .

Tytuł:
PGF

Wprowadz cennik jak tepsa:

asysta u klienta - 150 zł (+VAT)

Tytuł:
PGF

Albo jak u prawnika/notariusza : porada 50zł/netto :lol:

Tytuł:
Użytkownik

Witam
Proponowałbym coś takiego :lol: :

Cennik Administratora Sieci

-Dzwonienie do mnie z pytaniem - 10 zł
    -Dzwonienie do mnie z głupim pytaniem - 20 zł
    -Wezwanie mnie do innego budynku - 5 zł / krok
    -Wezwanie mnie do innego miasta - 50 zł / km + benzyna
    -Jesli przerywasz mi czytanie Newsów - 25 zł / artykuł
    -Dzwonienie do mnie z głupim pytaniem którego nie umiesz sformułować - 30zł
    -Twierdzenie że jestem niekompetentny, ponieważ nie umiem zinterpretować twojego nieumiejętnie sformułowanego problemu - 1000 zł + koszty uszkodzeń
    -Pytanie przez telefon bez uprzedniego skorzystania z helpu - 10 zł
    -Pytanie na które odpowiedz jest w manualu - 10 zł
    -Pytanie kiedy własnie w cos gram - 20 zł
    -Dzwonienie do mnie z problemem który już raz poprawiłem - 100 zł
    -Twierdzenie ze to nie ty rozkonfiigurowałes software lecz bład jest po mojej stronie - 200 zł
    -Jesli przerywasz mi kiedy własnie próbuje zliczyć robaki biegajšce po moim ekranie - 35 zł I robak
    -Jesli przerywasz mi kiedy próbuję poprawić komus innemu problem - 45 zł /h
    -Jesli chcesz żebym wszystko rzucił i pognał naprawiać - 50 zł / h
    -Jesli oczekujesz, że wyjasnię ci jak cos naprawiłem - 60zł/h
    -Za spytanie się dlaczego nie działa cos nad czym aktualnie pracuję - 70 zł/h
    -Za spytanie się o naprawę czegos co już naprawiłem wczoraj - 25 zł / h
    -Za spytanie się o cos, o czym już wczoraj powiedziałem ci że naprawiłem, ale nie naprawiłem - 85zł
    -Za twierdzenie ze moje poprawki nie działaja, kiedy działaja - 95 zł
    -Jesli zawracasz mi głowę, kiedy w pokoju jest ktos inny kto również może ci pomoc - 150zł
    -Wyjscie do naprawy NATYCHMIAST po twoim telefonie - 1500 zł
    -Dzwonienie do mnie z problemem który maja "wszyscy w naszym zakładzie" i który "zatrzymuje cała prace". Jesli pójdę go rozwiazać, a ciebie nie będzie, i nikt nie będzie wiedział o co chodzi - 1000 zł.
    -Wyjasnienie jakiegos problemu w pół godziny przez telefon, kiedy chodzi o twój prywatny domowy komputer - 500 zł
    -Jesli sam wyjasnisz co stało się twojemu komputerowi i podasz jak go naprawić - 150 zł.
    -Za manie do mnie pretensji, jesli cos sam naprawiłes, pomimo moich ostrzeżeń żebys niczego nie ruszał - 300 zł.
    -Za nie informowanie swoich współpracowników o tym - 850 zł.
    -Twierdzenie, ze miałes na mysli napęd dyskietek, a powiedziałes dysk twardy - 50 zł.
    -Po wymianie dysku twardego - 250 zł
    -Naprawienie twojej "uszkodzonej" myszki poprzez uswiadomienie ci faktu istnienia podkładki pod mysz - 25 zł.
    -Naprawienie twojej "uszkodzonej" myszki optycznej, poprzez obrócenie podkładki pod mysz o 90 stopni - 35 zł.
    -Naprawienie twojej "uszkodzonej" myszki poprzez wyczyszczenie rolek - 50zł.
    -Naprawienie twojej "uszkodzonej" drukarki przez wymianę tonera/tuszu - 35zł
    -Naprawienie CZEGOKOLWIEK "USZKODZONEGO" poprzez nacisnięcie włacznika zasilania - 250 zł.
    -Naprawienie "zniszczonego" systemu poprzez włożenie odwrotnie jakiegokolwiek dysku zewnętrznego - 200 zł.
    -Naprawa "zawieszonego" systemu poprzez włożenie odwrotnie wtyczki do ethernetu-375zł.
    -Naprawienie "uszkodzonego" serwera nazw (NAME SERVER) poprzez włożenie odwrotnie złączki SCSI przez kogos, kto przez przypadek znalazł się w piatek po południu na miejscu, kiedy prawdziwy administrator własnie wyjechał na 2 tygodniowe wakacje - 400 zł + koszty zniszczeń.
    -Odwiedzenie twojego starego uniwersytetu i naprawa uszkodzonego monitora poprzez właczenie go do komputera - 50 zł
    -Wyjaśnienie że nie możesz się zalogować na jakiś serwer, bo nie masz tam konta - 10 zł.
    -Wyjaśnienie, że nie masz konta na maszynie, ponieważ użyłeś go do włamania na ten serwer-500zł.
    -Zapomnienie twojego hasła po zapamiętaniu go już manualnie - 25 zł.
    -Zmiana swojego hasła na serwerze, bez uprzedniego poinformowania mnie o tym fakcie i oczekiwanie że sprawdzę twoja pocztę - 50 zł.
    -Zmiana podziału pamięci / partycjonowania dysków bez uprzedniego zawiadomienia mnie 50 zł.
    -Instalowanie programów bez informowania mnie / wcześniejszego zezwolenia - 100 zł / program.
    -Techniczna pomoc i wsparcie dla powyższych programów - 150 zł I godz. (niezależnie czy znam ten program czy nie) :))
    -Wylanie coli na klawiaturę - 25 zł. + koszt klawiatury.
    -Wylanie coli na monitor - 50 zł. + koszt monitora.
    -Wylanie coli na procesor - 200 zł. + koszt procesora + płyty głównej + cogodzinne raty wysokości 150 zł. za ponowne instalowanie systemu.
    -Pozostawienie plików na desktopie 5 zł / plik, 10 zł / dzień.
    -Czyszczenie myszki spirytusem i ściereczka - 50 zł + koszt ściereczki + koszt spirytusu + koszty terapii ....
    -Przyniesienie i zainstalowanie swojej własnej oryginalnej kopii Norton-Utilities dla naprawy nowego komputera - 200 zł.
    -Przejechanie na koniec długiej listy stylów graficznych - 25 zł.
    -Położenie nóg na stole koło komputera po 10 kilometrowym biegu z Karpacza do Kowar - 50 zł.
    -Spędzenie 30 minut na określaniu na czym polega problem i następnych 5 na wyjaśnianiu co trzeba zrobić, by usłyszeć w odpowiedzi "To dokładnie to samo co pisało w małym okienku zanim pan przyszedł" - 40 zł.
    -Słuchanie twoich problemów z ustawieniem sieci, porada bys sprawdził czy masz włożona wtyczkę, usłyszenie odpowiedzi TAK, próba 5 innych rzeczy, próba identyfikacji twojego typu złącza, usłyszenie odgłosów przesuwania mebli i usłyszenie pisku "ooo nigdy bym się nie spodziewał" - 35zł.
    -Udzielanie wsparcia softwarowego w zakresie zazwyczaj używanym w pirackim oprogramowaniu - 25 zł.
    -Wsparcie w zakresie "Jak zdobyć jeszcze jedna, kopie ...(zwykle piracka) ...moja własnie gdzies znikła ..." - 45 zł.
    -Zmuszenie do słuchania w firmie wypowiedzi w stylu "My nie jesteśmy najlepszymi ludźmi do rozmów na ten temat, dlaczego nie zadzwoni Pan na numer gdzie Pan to zakupił ?" - 55 zł / rozmowę
    -Wyjaśnienie zakresu działania prawa autorskiego w chwile po otrzymaniu wskazówki w powyższej odpowiedzi - 95 zł (zawiera instrukcje w sposobie uzyskania darmowego odpowiednika na publicznie dostępnym serwerze)
    -Nie zauważenie czegokolwiek co pisze przed toba na ścianie czcionka 18pt - 15 zł
    -Jeśli napiszę "Komunikat specjalny !!!" - 45 zł Jesli to jest czcionka 144 pt i przylepione na monitorze obróconym do drzwi - 75 zł
    -Zgłoszenie wolnej transmisji plików mpeg - video z serwera w Mozambiku - 25zł.
    -Zgłoszenie tego więcej niż raz - 50 zł.
    -Zgłoszenie tego więcej niż raz i imputowanie braku reakcji, kompetencji, obsługi, wsparcia,... - 200 zł.
    -Ceny usług zgłoszonych przez GSM, komórkę, pagera .. Cena połaczenia + : "Kiedy jestem zajęty czyms innym co jest ważne" - 50 zł.
    -Kiedy jestem poza miastem i czuje się zagrożony, bez dostępu do plików helpu, które gdzies zostały i bez programów do diagnostyki - 100 zł.
    -Dzwonienie do mnie więcej niż raz, by powiedzieć ze drukarka jest offline, a naprawa polega na nacisnięciu "OnLine" - 200 zł.
    -Dzwonienie do mnie kiedy własnie spię (a czynie to często) - 50zł/dzwonek
    -Dzwonienie i brak ze swojej strony identyfikacji przez pierwsze 5 sekund - 25 zł.
    -Dzwonienie do mnie kiedy własnie zapomniałem kto zgłosił ten problem i zaczałem mieć nadzieję ze już więcej nie zadzwoni - 500 zł
    Specjalne dodatki :
    -Zmuszenie mnie do spotkania z niedomytym użytkownikiem - 75 zł / h
    -Spotkanie z użytkownikiem, który nie używa języka własnie używanego przeze mnie na sieci - 50 zł/h
    -Spotkanie z użytkownikiem przekonanym o swojej większej wiedzy niż moja, a mimo to dzwoniacym każdego dnia o pomoc - 100 zł / h
    -Spotkanie z komputerowym hobbista - 125 zł / h
    -Pytania o inne ceny - 50 zł

Cennik znaleziony w sieci. Autor nieznany

Ostatnio zmieniony wtorek, 14 września 2004, 11:49 przez nufel, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Użytkownik

Brawooooooooooooooooooooooooooooooooo.
Jestem za. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.