Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 26 czerwca 2025, 13:00

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
MODERATOR

netvalker@wp.pl pisze:
Posiadając zerową wiedzę na temat poruszania się w konsoli Linuxa zacząłem instalację ładnie płytka wystartowała instalacja się rozpoczeła aż tu nagle pyta o login i hasło, jak gdzie skąd ????

Gratuluje przezwyciężenia wszystkich przeciwności. Powiedz mi jednak, dlaczego nie czytasz tego co masz przed nosem? Informacja o zalogowaniu pojawia się na jednym z pierwszych ekranów podczas instalacji...
Jaki jest sens umieszczania tego w FAQ jeśli instalujący nie czytają nawet tego co im instalator wypisuje na ekranie???

netvalker@wp.pl pisze:
Jeeeea wszystko razem trwało ze 4~5 godzin od totalnego newbie do poczatkującego usera [tak myslę :roll: ],
[...]
Napisałem to wszystko tylko dlatego by pokazać iż jesli się chce to naprawde mozna mimo faktycznie skromnych informacji konfiguracyjnych.

Jeszcze raz bardzo gratuluję, Twoje podejście do tematu jest dokładnie takie jak być powinno. Może z tą drobną uwagą o czytaniu komunikatów...
Co do dokumentacji to powtórzę jeszcze raz - kopiowanie instrukcji podsatwowych poleceń Linuksa nie ma sensu. Zamieszczanie dokumentacji do tego co w NND jest inne/dodatkowe w stosunku do innych Linuksów jest ograniczone tylko ilością osób tym się zajmujących... staramy się jednak. Obecnie RaaDaaR rozpoczął prace nad FAQ, jednak jak każdy z nas ma ograniczone możliwości czasowe.
I tu właśnie jest pole do popisu dla was wszystkich - przysyłajcie do nas swoje opisy, scripty, propozycje, tłumaczenia. Gwarantujemy, że jeśli ich zawartość merytoryczna będzie poprawna, to nawet poprawimy błędy językowe i zamieścimy na nnd.freesco.pl

Tytuł:
MODERATOR

Ale tak wlasciwie czemu w okienku nad pierwszym logowanie nie ma wyswietlonych inforamacji o uzytkowniku hasle i tym ze trzeba wpisac install_nnd ?? ja zawsze wpisuje /usr/sbin/install_nnd ale co 2 raz zapominiaj jak leci ta sciezka :] mozna by bylo w tym okienku dodac troche info wtedy bedzie to "na widoku" albo do wszystkich okienek informujacych dodac sleep 20 :) wtedy user z nudow przeczyta :)

Tytuł:
czerwo pisze:
zle mtu poszukaj na forum tez bylo :) nie otwieraja sie strony idea.pl hotmail.com :)
Ale mimo skromnych informacji idzei sobie poradzic wystarczu troche checi i troszke myslec.
Pozdrawiam

Dzięki bardzo o to chodziło.
Dokładnie to oto :
http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?p=33426#33426

Mis' pisze:
Gratuluje przezwyciężenia wszystkich przeciwności. Powiedz mi jednak, dlaczego nie czytasz tego co masz przed nosem? Informacja o zalogowaniu pojawia się na jednym z pierwszych ekranów podczas instalacji...

aż mi głupio... :oops:

Tytuł:

co do opcji szukaj to przyznam ze sie przydaje ale jest maly mankament ^^" trzeba wiedziec czego szukac :] bo jesli wiemy tylko jak cos ma wygladac a nie wiemy jak to nazwac to zaczynaja sie schodki ale jest tu pare zaawansowanych userow ktorzy dadza linka do tematu ktory sie dubluje i mysle ze to jest dobre rozwiazanie a nie tworzy dodatkowej dyskusji :wink:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.