netvalker@wp.pl pisze:
Posiadając zerową wiedzę na temat poruszania się w konsoli Linuxa zacząłem instalację ładnie płytka wystartowała instalacja się rozpoczeła aż tu nagle pyta o login i hasło, jak gdzie skąd ????
Gratuluje przezwyciężenia wszystkich przeciwności. Powiedz mi jednak, dlaczego nie czytasz tego co masz przed nosem? Informacja o zalogowaniu pojawia się na jednym z pierwszych ekranów podczas instalacji...
Jaki jest sens umieszczania tego w FAQ jeśli instalujący nie czytają
nawet tego co im instalator wypisuje na ekranie???netvalker@wp.pl pisze:
Jeeeea wszystko razem trwało ze 4~5 godzin od totalnego newbie do poczatkującego usera [tak myslę

],
[...]
Napisałem to wszystko tylko dlatego by pokazać iż jesli się chce to naprawde mozna mimo faktycznie skromnych informacji konfiguracyjnych.
Jeszcze raz bardzo gratuluję, Twoje podejście do tematu jest dokładnie takie jak być powinno. Może z tą drobną uwagą o czytaniu komunikatów...
Co do dokumentacji to powtórzę jeszcze raz - kopiowanie instrukcji podsatwowych poleceń Linuksa nie ma sensu. Zamieszczanie dokumentacji do tego co w NND jest inne/dodatkowe w stosunku do innych Linuksów jest ograniczone tylko ilością osób tym się zajmujących... staramy się jednak. Obecnie RaaDaaR rozpoczął prace nad FAQ, jednak jak każdy z nas ma ograniczone możliwości czasowe.
I tu właśnie jest pole do popisu dla was wszystkich - przysyłajcie do nas swoje opisy, scripty, propozycje, tłumaczenia. Gwarantujemy, że jeśli ich zawartość merytoryczna będzie poprawna, to nawet poprawimy błędy językowe i zamieścimy na nnd.freesco.pl