Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 27 czerwca 2025, 17:20

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
MODERATOR

Pomyslalem, przemyslalem i dobra zrobie to wedlug twojego pomyslu :) tylko sobne regloki beda otwieraly porty ktore sa w rc.conf i asobne te ktore sa w konfiguracji firewall mysle ze to bedzie najlepsze rozwiazanie, niz przepisywac te porty pozniej do firewall.config. Dorobie jeszcze zapytanie o blkowanie wirusow, i teraz pytanie czy dokladac blokowanie p2p dla okreslonych ip czy tylko dla calej sieci. Wydaje mi sie to niesprawiedliwe jak komus bedziemy blokowac a komus nie, wiec chyba nie bede tego dokladal :P

Jeszcze jakies propozycje??

Tytuł:
czerwo pisze:
Pomyslalem, przemyslalem i dobra zrobie to wedlug twojego pomyslu :) tylko sobne regloki beda otwieraly porty ktore sa w rc.conf i asobne te ktore sa w konfiguracji firewall mysle ze to bedzie najlepsze rozwiazanie, niz przepisywac te porty pozniej do firewall.config. Dorobie jeszcze zapytanie o blkowanie wirusow, i teraz pytanie czy dokladac blokowanie p2p dla okreslonych ip czy tylko dla calej sieci. Wydaje mi sie to niesprawiedliwe jak komus bedziemy blokowac a komus nie, wiec chyba nie bede tego dokladal :P

Jeszcze jakies propozycje??

Trzebaby sprawdzic zeby wsrod wpisywanych portow nie bylo tych z rc.conf. Co do p2p to raczej po wojskowemu "kijowo ale jednakowo".

No i:
1. ustwienie TTL dla konkretnego IP
2. ustwienie maksymalnej ilosci polaczen dla calosci sieci

Tytuł:
MODERATOR

krzysieek pisze:
No i:
1. ustwienie TTL dla konkretnego IP
2. ustwienie maksymalnej ilosci polaczen dla calosci sieci

Gdyby mogl ktos rzucic jakimis bałwan jestem. A kontrola TTL dla konkretnego ip?? w starym firewallu byla kontrola ttl ogolna dla wszystkich ip zeby ktos nie rozdzielal neta, a co do maksymalnej liczby polaczen to niech ktos rzuci jakas dzialajaca bałwan jestem bo na forum jest tego sporo ale potrzebuje dobra i sprawdzona.

Tytuł:
czerwo pisze:
Gdyby mogl ktos rzucic jakimis bałwan jestem. A kontrola TTL dla konkretnego ip?? w starym firewallu byla kontrola ttl ogolna dla wszystkich ip zeby ktos nie rozdzielal neta, a co do maksymalnej liczby polaczen to niech ktos rzuci jakas dzialajaca bałwan jestem bo na forum jest tego sporo ale potrzebuje dobra i sprawdzona.

http://nnd.freesco.pl/news.php?detail=n1102856270.news

A co z twoim podpisem ?

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Jak ... Google&lr=

Tytuł:
MODERATOR

Ano widzisz. Zadalem pytanie na grupie po czym otworzylem pliczek i trafilem na wartosc TTL :P
Jeszcze tylko maksymalna ilosc polaczen tylko z tego co juz kiedys czytalem pomyslow durzo ale za bardzo nic nie chodzilo ma ktos DOBRE DZIALAJACE rozwiazanie ja znalazlem:
http://www.forum.freesco.pl/viewtopic.php?t=5283

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.