A_Romek pisze:
Instalowałem wersje z 10 kwietnia po zrestartowaniu nie bylo dysku systemowego wydaje mi sie ze ni wpisal do lilo
Zaraz ktoś będzie miał pretensje że się czepiam... ale co mi tam:
czy naprawdę nie dało się użyć kropek/przecinków żeby ten tekst był choć trochę czytelny?
A_Romek pisze:
na 99,9% instalacja była automatyczna.
chcesz powiedzieć że 0.1% instalacji zrobiłeś ręcznie? to jeszcze powiedz które 0.1% bo to może być bardzo ważne...
A_Romek pisze:
Cel 800 ram 256 MB hdd 410 MB
tu prawie dobrze, choć wydaje mi się, że prosiłem o podawanie jak najbardziej precyzyjnych opisów sprzętu (chipset płyty głównej, typ dysku, jaki kontroler dysków na płycie, ewentualnie inne ważne informacje).
Ludzie zrozumcie, mam komputer testowy i u mnie wszystko chodzi... jak mi nie dostarczycie dokłądnych informaci o waszym sprzęcie i problemach to nie mam szans nic poprawić... Ja mogę sobie grzebać w bebechach komputera, ale najpierw niech ktoś zasponsoruje mi wszystkie płyty główne na których nnd ma chodzić, wszsytkie typy dysków i czego tam jeszcze. Potem poproszę o jakieś godziwe wynagrodzenie i mogę sobie testować i dopinać wszystko na ostatni guzik... acha czy mówiłem o wynajęciu jakiegoś lokalu żeby wszystkei te bebechy trzymać?
Myślę że koledzy pracujący nad innymi aspektami działania NND też zaraz tu przedstawią swoje wymagania... Jak już będziemy wszystko mieli to niech drżą RedHaty i Mandraki...
Nie ma chętnych? dziwne...
ale jeśli nie ma chętnych żeby sponsorować project to może przynajmniej pomóżcie w taki sposób w jaki możecie...
A_Romek pisze:
Zainstaolowalem wersje z 9 kwietnia i sie butuje system.

różnica pomiędzy wersją z 9 i z 10 kwietnia jest stosunkowo niewielka i nie powinna mieć bezpośredniego wpływu na instalację NND (Błąd w wersji z 9.04 pojawiał się tylko w ściśle określonych okolicznościach i nie był krytyczny dla działania instalatora).
W przyszłości bardzo bym prosił o pokazanie gdzieś logu instalacji - przy wszystkich moich talentach zdolności wróżbiarskich niestety nie posiadam...
P.S. Czy to, przypadkiem, nie ten właśnie wątek zaczyna się od mojej prośby jak zgłaszać błędy?