Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 13 lipca 2025, 21:05

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Użytkownik

Albercik pisze:
Sorki , ale z tą Polską przesadzacie..... Można być dumnym z bycia Polakiem , ale nie z tego ,że mieszka się w Polsce... Może pingwina zrobicie białego z czerwonym dziobem ? Wybaczcie sarkazm , ale wytrarczy sę rozejrzeć ... dowalą nam podatek , za to ,że tworzymy nowy system . To nic ,że nie chcemy go sprzedawać - stawki ZUS też są nie od zarobionych tylko od wymyślonych pieniędzy.... Prosze , tylko nie biało czerwone kolory....

ja jednak uważam że powinien być drobny akcent polski, ty przesadziłeś, aczkolwiek ja nie powieniem wymieniać polski na drugim a na którymś z przedostatnich miejsc

Tytuł:
Ja jestem stanowczo za pozostaniem przy nzawie NND, teraz już jest za późno na zmiany, społeczność usenetowa już wie co to jest NND, a po zmianie nazwy zaraz pojawią się hasła typu "jest nowa dystrybucja". NND już ma swoją markę, ludzie wiedzą że jest po polsku, wiedzą o prostocie instalacji i niech tak zostanie.
Ps. Mam 100mb na serwerze tpsa, (po dsl'u) może ktoś z moderatorów chciałby tam zrobić stabledownload?

Tytuł:
Użytkownik

Tez uwazam, ze NND powinno pozostac przy swojej nazwie. To my, czyli spolecznosc uzywajaca NND, wyrabiamy slawe tej marce. Bez sensu korzystac ze skojarzen, bo one sugeruja plagiat, a przeciez NND to cos nowego, naszego...

Tytuł:
Użytkownik

fakt. NND juz sie gleboko zakorzenilo.

Co z kampania reklamowa? Jakos to trzeba rozpowszechnic. Moze na naszych stronach wstawimy jakies logo typu "Fueled by NND"?

Tytuł:

Wrzucę swoje trzy, albo nawet cztery grosze.....
http://jakamaichi.com/nnd/nnd_logo.jpg

jakamaichi

Tytuł:
Mi sie 6 i 8 podoba

A to moje http://www.gkozicki13.webpark.pl/nnd2.jpg

Jak ktoś ma pingwina w lepszej jakości to niech przyśle (bo ten był interpolowany, potem go rozmyłem dla zatarcia skaz i dodałem ostrości)... nie toleruje fajerwerków w logach bo logo powinno być wg mnie czytelne (przejrzyste), oryginalne (no ten pingwin nie jest oryginalny) i rzucające sięw oczy

Tytuł:
to ja tez cos zmajstrowalem. nie jest to do konca moj pomysl,
bardzo wzorowalem sie na was.

http://nnd.homelinux.net/nnd.htm

podoba mi sie polaczenie dwoch N - mysle ze ten manewr jest napewno do wykorzystania

Tytuł:
Zrobiłeś coś podobnego do mnie, ale ja połączyłem jeszcze D

pokombinuje jeszcze troche i wyśle nową odpowiedź

Tytuł:
Honorowy Admin

Miło zobaczyć, że NND budzi tyle zainteresowania. Niektóre rysunki są ciekawe, mi osobiście podoba się ostatni pingwin z literkami NND - jest taki linuksowy. Ale literowe logo też mogłoby być. Oficjalnie na razie nie rozstrzygniemy tego nieoficjalnego konkursu. Osobiście przyglądam się projektom na bieżąco i będę się starał zachęcić PGF do podjęcia w tej sprawie jakiejś decyzji na zjeździe czyli za miesiąc.

Tytuł:
MODERATOR

ja też się przyglądam i narazie tak średnio wyglądają te "loga" pingwinek może być ale czy nie jest on zbyt popularny i taki skopiowany skądś inąd na logo moim zdaniem się nie nadaje

Tytuł:
Zdaje sobie sprawę z tego pingwinka... tym razem jest on nieco zmodyfikowany (filtrami :) ) ale już nie kopia żywcem. Tym razem chciałem połączyć jak najwięcej pomyslów z forum i żeby było w miare estetycznie. Moim zdaniem to troszke przesada, ale zrobiłem cuś takiego. Troche chyba za dużo elementów jest i nie potrzebny napis linux, pingwin sam mówi za siebie. Lepiej zrobić chyba napis Nasza Nowa Dystrybucja... to tyle samokrytyki, może ktoś inny chce skomentować :lol:

http://www.gkozicki13.webpark.pl/nnd3.jpg

Proponuje tak: po wybraniu pomysłu ktoś np. uzdolniony artystycznie rysuje pingwinka, ktoś szykuje inne elementy i ktoś składa... tylko jak się mówi ktoś, to niestety rzdko są jacyś chętni :?

Jeszcze jedno. Ponieważ nie jestem zaawansowanym użytkownikiem linuxa, to może w kwestii grafiki mógłbym coś pomóc na stronie??

Tytuł:
IMHO twoja pierwsza propozycja byla ciekawsza.
w tej sie za duzo dzieje, ten szlaczek, obnizone N - niepotrzebnie.

Tytuł:
MODERATOR

Pozwólcie mi się wtrącić. Nie mam zamiaru oceniać dotychczasowych propozycji, bo są, delikatnie mówiąc, nieprzemyślane.
NND ma być routerem/serwerem więc nie będzie posiadało środowiska graficznego by wyświetlać te wszystkie bajery, przejścia tonalne itp...
Dlaczego nikt nie pomyślał o prostym znaku zbudowanym z kresek zamiast plam, takim aby dało się go przedstawić zarówno w środowisku graficznym jak i tekstowym? Coś co da się przedstawić jako ascii-art umieszczony w /etc/issue, a jednocześnie może być jednym z elementów na propagandowych banerkach?
Już chyba pisałem (w innym wątku) o tym, że dobry logotyp powinien uwzględniać wszystkie możliwości prezentacji, a dla NND konsola tekstowa jest środowiskiem naturalnym(*). Jak do tej pory nikt tego nie wziął pod uwagę.

Przepraszam, jeśli ktoś z autorów przedstawionych propozycji poczuł się obrażony. Naprawdę nie miałem takiego zamiaru.

(*) wiem o framebufferze, ale sądze że to nie jest rozwiązanie - przynajmniej część pracy na serwerze będzie wykonywana zdalnie.

Tytuł:
Użytkownik

ja bym miał taką małą prozpozycję panów grafików, że jak już prezentują jakieś logo to niech od razu pokazują jego miniwersję do wklejenia na strone, czasem zupełnie inaczej prezentuje się logo w duzym formacie a inaczej w małym, ja na przykład chętnie bym wkleił jakies niewielkie logo "Powered by NND" na stronkę firmy w która jest hostowana przez router NND.

Tytuł:
http://nnd.homelinux.net/nnd/

Tytuł:
Użytkownik

monster pisze:

własnie o to mi chodziło (jesli chodzi o formę pokazywania, a jeśli chodzi o wygląd to trzeba by jeszcze poczekać na pokaz innych projektów :-) ), Mimo to, czy jeśli w przyszłości chciałbym wykorzystać to logo to nie miałbym problemów prawnych ? :wink:

Tytuł:
oczywiscie ze bedziesz mial :]
bede cie ciagal po wszystkich sadach powiatowych i wojewodzkich ...

:)

Tytuł:
Użytkownik

wiesz co ? tak teraz zauważyłem że chyba na serwerze jest zła godzina :lol: u mnie wygląda jakbyś napisał posta o 12:29 am a jest przecież 1:29 am

Tytuł:
Użytkownik

niezle. jestem za monsterem

Tytuł:
MODERATOR

logo monstera jest chyba narazie najlepsze, może troche za mało kolorów , a może nie, ale czegoś jescze mi w nim brakuje tylko czego :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.