Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 25 czerwca 2025, 18:25

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Witam.
OPCJA 1.
Włąsnie zaistalowłęm neo 1024 na swoim kompie, zaistalowłem sterwoniki same bez tego G**a dostepowego TPSA:P No I Na to cFOS Speed I Odczułem Róznice W bałwan jestem, Łacze Idzie Piekne z UPLOADEM i DOWNLOAEM:) Pingi OK I Wogole Super:)....

OPCJA 2.
...No Ale To Neo bałwan jestem Z Myśla O Dwóch Kompach W Sieci W Domu.
Wiec jak juz kiedys zamieryzłem kupiłem kompa (taki jak mam w podpisie) i na niego NND najnowsze i instalacjia sterowników dla modemu USB, no i po restartach itp Mam Net Na Tych Dwóch Kompach:)

No Ale niestety nie działa tak jak w OPCJA 1;/ A Bardzo bym chciał Zeby Tak Było:) Pomożecie mi jakos? Moze coś Przekierowac, najabrdziej zalezy mi zeby na jednym kompie chodizł super, na drugiem moze mniej super działac;) Heh:)

...Najdziwniejszym problemm jest to ze łacze ma problemy z wyysłaniem plików a mianoowicie np. w flash XP nie chce isc UPLOAD, spada do zera a przy podłczeniu nomrlanie bez router wymiata super:( Zauwyałem jescze ze sa proboblemy ze strona mBanku HTTPS, nie chce zabrdzo chodzi po lewym menu(nie moglem zrobic przlewu)

Błagam Was Pomózcie mi:(

I jescze taki pytania pryz okazji organizacyje:
1)Insalowłem ktos klienta SatBazar dla Sharingu na NND? Jak to sie istnaluje bo wrzuciłem CONFIG do ETC a prrogram gdzie dac zeby było poprawie, i jak go dodac do startu bo chyba samo dopisanie nazwy nic nie daje;( Przydałby sie jakis polski kursi linuxa, no ale zaczynam sobie radzic coraz bardziej:)

2)Jak zmienic uprawniena CHOMD zeby:
-udostepniłem katalog ROOT (../..) Samba, chce miec łata mizliwosc wrzucania róznych rzeczy na serwer, CONF'y itp. Wiec udostpeniłem, ale jak zrobic zeby mieałem uprawnina do wszystkich katalogów i plików, bo dla jednego to zmeniałem MC ale dla wszstkich to jest meczoce:(
W Sieci mam dwa swoje kompy wiec chyba kwesja zabezpieczn nie jest az taka masakrczyna i moge tak udostepnic? AA...chciłąbym zeby jescze sie logowac na to na jakies hasło, jak to powinno sie zrobic? i Na jakie haso to bedzie szło i gdzie sie zmeninia...

3)....CDN:)

Baardzo Was Prosze o POMOC:)

Pentium II COMPAQ SLIM II
Zegar:450MHZ
RAM:162MB
HDD:3,2GB
Obrazek

Tytuł:
Użytkownik

co do https to sprawdz sobie czy masz zablokowane etc/rc.conf w sekcji demons ma byc odblokowane czyli bez !
Co do podzialu lacza to wez sobie moze niceshapera zainstaluj .

co do pplikow to zaznacz w mc wszystkie insertem i sproboj nadac im prawa wszystkim na raz .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.