Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 19 lipca 2025, 02:54

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Mam kawfejke internetowa i router NND na 10 kompow. Mam gre Counter Strike Source i musze przekierowac zakres portow aby normlanie mozna bylo grac.
UDP 1200 (used for friends service)
UDP 27000 to 27015 inclusive
TCP 27020 to 27039 inclusive
TCP 27040 and 27041 only for CyberCafe Owners
Jak powienien wyglac plik iptables.rules?
Prosze podajcie przyklad na jedngo kompa np:.192.168.0.5 a potem sobie juz zapisze w iptables.rules reszte kompow.
Prosze o szybka reakcje bo ludzie nie moga grac...

Tytuł:
MODERATOR

Chcesz przekierowac te sam porty na kilka roznych komputerow? Ciekawe... A przyklad jak przekierowac porty tcp i udp masz na www.wiki.nnd.freesco.pl

Tytuł:
wiem jak wyglada przekierowanie portow i wiem, ze nie da sie przekierowac tych samych portow na kilka kompow dlatego sie pytam jak to zrobic zeby to dzialalo? nie mozna calego zakresu przekierowac na kazdym kompie?
nie wiem jakl to sprawe rozwiazac.
POMOZCIE

Tytuł:
MODERATOR

Mam w sieci kilku nalogowych graczy w csa 1.6 i nie maja przekierowanych zadnych portow. Skonczyli narzekac, jak wrzucilem port 27015 do regulki interactive w niceshaperze.

Tytuł:
tasiorek pisze:
Mam w sieci kilku nalogowych graczy w csa 1.6 i nie maja przekierowanych zadnych portow. Skonczyli narzekac, jak wrzucilem port 27015 do regulki interactive w niceshaperze.

Witam.

Problem jest tej natury, chciałbym uruchomić serwer CS w sieci lokalnej -= nie na nnd - tylko windowsowy na jednym kompie w sieci. Skorzystałem z twojego skryptu rc.zewip - i działa mam zewnętrzne IP na jednym kompie. Ale jak urchamiam serwer dedykowany countera - to wyskakuje mi tam na górze że ip wewnętrzne. Próbowałem dodać parametr +ip 83.xx.xx.xx i paramtert +port 27015 - no i kupa:

Couldn`t allocate dedicated server IP port 27015.

Tasiorek a ta regułka w nicesharperze - to spowoduje że ten port ma priorytet nawet nad pasmem ogólnym ? Mógłbyś mi wkleić jak to wygląda i w którym miejscu to wpakować ? I czy to rozwiąże mój problem, czy tylko problem lagów.

Z góry dziękuje.[/url]

Tytuł:
MODERATOR

Nie podawaj zadnego ip przy stawianiu serwera, wtedy bedzie dalo sie polaczyc z internetu (przynajmniej u mnie tak to dzialalo).
A co do pasma interactive w niceshaperze: http://niceshaper.jedwabny.net/index.ph ... umentation

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.