Drodzy koledzy
Napotkałem na problem podobny jak tu
http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?t ... ight=3c509
jednak rozwiązanie tez było tylko podobne i nie pasuje...
Pisząc konkretnie mam dwie sieciówki: PLANET do której pasuje 8139too oraz 3com do ktorej pasuje 3c59x. Pisze pasuje bo dzialaja osobno.. razem ni cholery nie chca... Czuje ze to wina konfiguratora... Jednak nie chce juz z nim walczyc... udalo mi sie juz doprowadzic do stanu w ktorym recznie odpalilem dwie karty naraz w sposob nasteujacy:
- skonfigurowalem dwie za pomoca net_config (oczywiscie dzialala tylko ta wybrana jako pierwsza dla sieci zewnetrznej DSL), a nastepnie zrobilem depmod potem modprobe dla modulu ktory obsluguje karte druga czyli 3c59x, a nastepnie IFCONFIG ETH1 bla bla bla UP i zadzialalo - moja prosba nr 1 jest - prosze powiedzcie mi co mam gdzie wpisac ręcznie żebym nie musiąl tego robic za kazdym razem ręcznie. Podejrzewam ze depmod juz nie bede musial na ile zorientowalem sie do czego sluzy ta komenda, czy wystarczy jak wpisze teraz druga sieciowke do modules.conf? bo prawidlowo jak mi sie wydaje wygenerowal sie plik /etc/network/internal/eth1.Chyba chodzi o to ze konfigurator nie zrobil depmod ale niech mnie ktos poprawi jak sie myle...
- prosba nr 2 niech ktos wtajemniczony bedzie wspanialomyslny i w paru slowach napisze jakie sa zaleznosci miedzy depmod, modprobe i modules.conf. Mam pewne podejrzenia ale wole posluchac eksperta :-]
Pozdrawiam...