Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 19 lipca 2025, 20:38

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

witam serdecznie, od dłużego czasu kombinuję z przekierowaniem portów w nnd, chodzi mi tu przedewsazystkim o emula i kilka programow i urządzen voip.
Przegrzebałem chyba wszystkie posty o konfiguracji forwardu na róznego typu firewallach.
obecnie używam firewalla zciecha z konfiguratorem poprawionym przez czerwo.

polecenie iptables -L FORWARD
wyswietla dużo informacji miedzy którymi sa uwzglednione przekierowanie portów na adres wewnątrz sieci.
ale przekierowanie nie działa, sprawdzamłem zewnętrznymi skanerami portów i przez dostęp do usług, np przez www, ale nic nie działa.

Pytanie które mi sie jeszcze nasuwa na mysl to moze to iż łacze sie z serwerem po radiu vlan ale nie sieciowka tylko ap klientem, czy mozliwe ze on nie jest całkiem przezroczysty dla połaczenie i blokuje jakiś przesył ??

Jak dobrze sprawdzić i przekierować porty

z góry dzieki , jesli bedzie trzeba podać jeszcze jakieś info to powiedzcie co ??

pozddrawiam

Tytuł:

Po pierwsze albo daj wynik dzialania iptables -L albo, jeszcze lepiej, zacytuj pliki konfiguracyjne (te miejsca ktore pozmieniales przynajmniej).

grochowalski pisze:
Pytanie które mi sie jeszcze nasuwa na mysl to moze to iż łacze sie z serwerem po radiu vlan ale nie sieciowka tylko ap klientem, czy mozliwe ze on nie jest całkiem przezroczysty dla połaczenie i blokuje jakiś przesył ??

Raczej WLAN, i jezeli tak, to nie ma znaczenia, nie bedzie blokowac.

grochowalski pisze:
Jak dobrze sprawdzić i przekierować porty.

Sprawdzic najlepiej z zewnatrz, zobaczyc czy sa otwarte porty (jest pare uslugodawcow ktorzy to robia przez www), albo poprosic kolege ktory ma inne lacze, zeby sprawdzil.
Co do tego jak... chyba jednak nie przeczytales tych postow...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.