eptesicus pisze:
Cytuj:
2. ilość użytkowników spada w ciągu godziny do jednego
//watpie - a raczej sadze ze by sie zwiekszyla / konfiguracja CLI jest banalna - i uniwersalana bez zbednego siedzenia na konsoli
hm... wygląda, że nie bradzo wiesz o czym mówisz. Co to jest CLI zobacz tutaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Command_line_interfaceZe swojej strony powiem ci że prób przeforsowania jakiegokolwiek GUI w NND juz nawet nie liczę. Za dużo tego było. A wszystko dlatego, że użytkownicy nie lubią CLI... a wklepywanie komend w linii poleceń (CLI) wydaje im się niesamowicie trudne.
Ale wiesz co? Mam dla ciebie gotowe rozwiązanie - po zainstalowaniu NND wywal wszystkie scripty startowe i każde polecenie wpisuj ręcznie. Będziesz miał swoje banalnie proste CLI, będziesz miał CISCO dla ubogich, tylko skałdnia poleceń i same polecenia będą się różnić... ale cóż... chcesz mieć za darmo, więc tę drobnostkę chyba przeżyjesz.
eptesicus pisze:
Cytuj:
3. ladujemy w sądzie za zhackowanie systemu CISCO
//watpie poniewaz wiekszosc sprzetu chodzi na tym CLI i jest do 90% podobny lub prawie do 100% wszystko jest takie same
może cię źle zrozumiałem, ale wydawało mi się, ze chcesz aby NND akceptowało polecenia CISCO i tak jak CISCO na nie reagowało. A to nie byłoby podobieństwo ale kopia. A ponieważ CISCO nie jest OpenSource sprawa zakończyłaby się w sądzie...
eptesicus pisze:
Cytuj:
4. znasz na tyle CISCO żeby przetłumaczyć ichnie polecenia na te zrozumiałe dla Linuksa?
//tu nie bede sie wypowiadal poniewaz az tak obeznany to nie jestem do CCIE to jeszcze mi bardzo daleko
No comments...
eptesicus pisze:
Cytuj:
5. najważniejsze: jak chcesz CISCO to dlaczego nie użyjesz CISCO?
Cena !!!! - jak sie orientujesz ile kosztuje prof router z serii 2800 to wiesz dlaczego! pewnie duzo osob by chciala miec cos podobnego do 2800 i taniego co nie jest tak drogiego jak markowy sprzet
ile kosztuje CISCO orientuję się dość dobrze. I nie widze sensu inwestowania takich pieniędzy w małe koleżeńskie, czy szkolne sieci. A taki jest target NND.