Przejżałem cale forum przeczytałem wszystkie posty dotyczące madwifi i ...
Chciałem skompilować sobie madwifi tą nowa wersje 9.2.1 więc zainstalowałem na drugim serwie NND 0.2 zaraz po instalacji użyłem repo.test w pacmanie i zainstlowalem install_devel.
Następnie zrobilem wg skazowek z tego forum czyli:
Cytuj:
Zeby kompilacja sie powiodła musisz postępować zgdnie z tym howto, pozatym na Twoj problem poradzi zainstalowanie pakietów gcc-devel, make, wireless_tools, kernel24-ide-devel. Musisz skopiować plik install z /bin do /usr/bin i wykonac kopię pliku kconfig z foldera /boot do /lib/modules/2.4.31-1nnd/build pod nazwą ".config" myśle ze powinno zadziałać. do startu całości wykorzystujesz skrypt start_net z katalogu sterowników.
Pozdrawiam mam nadzieje ze pomoże
No i nadal nic pojawiaja sie błądy przy kompilacji coś jakby ze scieżkami nie tak było wszystko wszędzie juz pokopiowalem i zrobil sie mętlik teraz obecnie znowu zainstalowałem serwer. Dosłownie zaczynam się poddawać a bardzo chciałbym to skompilowac. Nie umiem sobie z tym poradzić ;( 4dni nad tym siedze i czytam wszystko co się da na temat madwifi. To jest moja pierwsza kompilacja i juz się poddaje a chciałbym to skompilowac
oto bład jaki powstaje po wpisaniu make
:
[root@serwer2 madwifi]# make
Checking requirements... ok.
Checking kernel configuration... ok.
for i in ./ath ath_rate/sample ./net80211; do \
make -C $i || exit 1; \
done
make[1]: Entering directory `/home/madwifi/ath'
make -C /lib/modules/2.4.32-6nnd/build SUBDIRS=/home/madwifi/ath modules
make[2]: Entering directory `/usr/src/linux-2.4.32'
Makefile:261: arch/i386/Makefile: No such file or directory
make[2]: *** No rule to make target `arch/i386/Makefile'. Stop.
make[2]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.4.32'
make[1]: *** [all] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/madwifi/ath'
make: *** [modules] Błąd 1
proszę o pomoc w tych sprawach jestem początkujący