Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 października 2017, 03:28

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota, 8 listopada 2008, 00:39 
Offline

Rejestracja: sobota, 25 września 2004, 09:17
Posty: 86
Witam
Mam serwerek HP i w nim CDROM na SATA i dyski też i niestety ale NND nie chce ruszać próbowałem pod innego kompa wpiąć dysk i tam zainstalować instalacja się udała ale zaraz jak włożyłem go do serwerka to "kernel panic".

Chodzi mi o problem poruszony na formul że podczas instalacji nie widzi płyty tzn. Gdy zabootuję płytkę i dochodzę do logowania do płyty podaje root to ekran się odświeża i tak jakbym nic nie wpisał.

Dlatego pomyślałem że świetnie było by wgrać nnd na pendrive i z tamtąd odpalić instalację.
Przekopiowałem całą zawartość obrazu ISO NND i włożyłem i wypisuje mi : "Błędny dysk zrestartuj naciskając klawisz"
Serwerek ma możliwość bootowania z PENDRIVA

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak wgrać instalke NND na pendriva to to będę bardzo wdzięczny za wskazówki.

Pozdrawiam


01:00

NO dobra udało mi się odpalić bootowanie z pendriva ale nadal jest problem z zalogowaniem się do instalacji dzieje się to samo co jak próbuję przez CDROM SATA czyli nie mogę nadal zainstalować NND na serwie.
Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ?? Może CDROM na USB by dało radę ??

_________________
mk300.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 8 listopada 2008, 12:46 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Instalowałem dość dawno temu NND z CD na usb i działało.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 8 listopada 2008, 14:14 
Offline

Rejestracja: sobota, 25 września 2004, 09:17
Posty: 86
Właśnie tyle co kupiłem nagryware LG pod USB i podłączyłem i dzieje się dokładnie to samo co z napędem pod SATA także nadal nici. Ale za to mam nagryware pod USB jeszcze brakuje mi tylko Asusa Eee hehe.

Czy ma ktoś jeszcze jakiś pomysł bo mnie się wyczerpały. Pozdrawiam

_________________
mk300.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 19 maja 2009, 12:07 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 4 maja 2009, 19:37
Posty: 7
Lokalizacja: Here
Ja też się przyłącze to poszukiwanej wiedzy na temat sporządzenia bootowalnego pendrive z nnd czy jest to w ogóle możliwe ? będe wdzięczny za wszelkie informacje.

_________________
Athlon 2000+ 1.66 GHz 512 Mb Ram DDR 400 dysk 160 GB + NND + LMS w trakcie konfiguracji ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 19 maja 2009, 13:56 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
mccn pisze:
Ja też się przyłącze to poszukiwanej wiedzy na temat sporządzenia bootowalnego pendrive z nnd czy jest to w ogóle możliwe ? będe wdzięczny za wszelkie informacje.

Musiałbyś przekompilować kernel tak, aby były w nim wkompilowane statycznie sterowniki do Twojego kontrolera USB. Poza tym nie ma przeciwwskazań.

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 19 maja 2009, 15:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 4 maja 2009, 19:37
Posty: 7
Lokalizacja: Here
Czyli z braku wymaganej wiedzy trzeba pozostawić to rozwiązanie no nic chyba jednak trzeba szukać innego rozwiązania nie wiem czy kupno cdromu pod USB coś pomoże bo obecnie mam cdrom pod scsi

_________________
Athlon 2000+ 1.66 GHz 512 Mb Ram DDR 400 dysk 160 GB + NND + LMS w trakcie konfiguracji ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 27 czerwca 2012, 21:15 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
Właśnie poległem na próbie instalacji NND z DVD podpiętego przez USB. Objaw jak wyżej - nie można się zalogować jako root :( Macie jakieś pomysły? Może jakieś parametry startowe do jądra czy cóś? Chcę zainstalować NND na terminalu WYSE, który ma dysk DOM za złączu 44pin (a przejściówki nie mam).

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl