Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 września 2019, 08:21

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Blad crc
Post: środa, 22 lutego 2012, 14:18 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 22 sierpnia 2005, 00:38
Posty: 8
Lokalizacja: Katowice
Juz znalazlem czym moze byc spowodowany ten blad. MAm tylko pytanie jak przeinstalowac nnd bez zmiany partycji tak aby nie stracic danych zapisanych na inych partycjach. Bo jak dam install_nnd to chce na nowo dzielic dysk na partycje.

Oraz drugie pytanie jak sprawdzic dysk czy nie ma bad sektorow z pod instalatora. Jeszcze sprawdze napewno pamiec ram memtestem, ale wrazie czego wole byc przygotowany na kazda ewentualnac.

Sprawa wyglada tak ze raz blad wystepuje a raz nie wiec prawie na pewno jest to sprawa ramu, ale na pewno powyzsza informacja mi sie przyda.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 22 lutego 2012, 15:09 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Błąd CRC to zwykle błąd sumy kontrolnej i oznacza brak spójności danych w pliku lub w plikach.
install_nnd zawsze spowoduje instalację od zera, nie ma innej drogi.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 23 lutego 2012, 00:10 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1203
Lokalizacja: Bieruń
Maciek pisze:
.....ciach
install_nnd zawsze spowoduje instalację od zera, nie ma innej drogi.

Macku jest inna droga, instalacja na inny dysk, płytka z live i kopiowanie danych, jak się chce odzyskać dane na których zależy, to zawsze można coś wykombinować, możliwości ja bym miał kilka.A co do bad sektorów, to podczas instalacji NND jest zapytanie o sprawdzanie bad sektorów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 23 lutego 2012, 11:06 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 22 sierpnia 2005, 00:38
Posty: 8
Lokalizacja: Katowice
przeczyszczenie stykow kosci ramu pomoglo i problem rozwiazal sie sam:). W CDN jest juz mozliwosc reinstalacji systemu bez kasowania wszystkich partycji?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 23 lutego 2012, 12:48 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Tak, w CDN jest.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl