Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 26 czerwca 2017, 12:33

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 29 lutego 2012, 14:06 
Offline

Rejestracja: środa, 30 listopada 2005, 17:40
Posty: 62
Witam!

Sytuacja:
2 łącza: DSL 2m na eth0 i ADSL 10m/640k na eth1, plus 2 x LAN na eth2
i eth3.

Założenie:
Wszystko z eth3 przechodzi przez adsl;
Z eth2 WWW i poczta (porty 80, 110, 25 itp) idą przez adsl, reszta
ruchu idzie przez dsl.

Wykonanie:
Skorzystałem zw skryptu umieszczonego na tej stronie:

http://niceshaper.jedwabny.net/page/pl/2isp

i zmodyfikowałem go by działał dla dwóch sieci, podnosił eth1 itd.
Skrypt jest uruchamiany po starcie routera z podstawowym łączem na
eth0.

Problem:
Po jakimś czasie - czasami pół dnia, czasami od razu po starcie
skryptu - przestaje działać przekazywanie pakietów do eth0 (dsl), i
wszystkie pakiety puszczane są przez eth1 (adsl), który od momentu
startu skryptu jest domyślną bramą do internetu. Pingi puszczane z
routera przez eth0 wracają normalnie.

Co może być przyczyną takiego zachowania? Nadmienię, że to moje
pierwsze podejście do grzebania w routingu, więc może być to jakiś
szkolny błąd.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi!
Mordazy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl