Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 października 2017, 07:07

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 29 lutego 2012, 14:12 
Offline

Rejestracja: środa, 27 kwietnia 2005, 06:33
Posty: 45
Witam,
pytanie jak w temacie, niceshaper i squid wyłączone a prędkość pokazywana połowa niższa. Pomijając nnd jest ok.
Co może być przyczyną.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 29 lutego 2012, 14:18 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Jakie łącze?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 29 lutego 2012, 14:25 
Offline

Rejestracja: środa, 27 kwietnia 2005, 06:33
Posty: 45
Światłowodowe - jeśli o to chodzi, przez urządzenie operatora a potem ethernetem do nnd.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 29 lutego 2012, 14:30 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Sprawdź zatem jaką masz kartę ethernet, czy to jest 100Mbit?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 29 lutego 2012, 14:31 
Offline

Rejestracja: środa, 27 kwietnia 2005, 06:33
Posty: 45
Jest 100Mbit, karta integra na płycie.
a druga na pci tez 100Mbit


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 29 lutego 2012, 22:37 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
A moduły NND też obsługują karty na pełnej prędkości? Hardware to jedno a soft drugie!

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 1 marca 2012, 08:19 
Offline

Rejestracja: środa, 27 kwietnia 2005, 06:33
Posty: 45
Tego to niestety nie wiem :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 1 marca 2012, 16:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
mike_111 pisze:
Witam,
pytanie jak w temacie, niceshaper i squid wyłączone a prędkość pokazywana połowa niższa. Pomijając nnd jest ok.
Co może być przyczyną.
Pozdrawiam

A że tak spytam co ci pokazuje, czym to mierzysz? No i czy jesteś pewny ze jest 30Mb?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 4 marca 2012, 11:38 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
mike_111 pisze:
Tego to niestety nie wiem :(

No a jakie to karty sieciowe i jakimi modułami je obsługujesz?

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 5 marca 2012, 23:51 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
mike_111 pisze:
Jest 100Mbit, karta integra na płycie.
a druga na pci tez 100Mbit


Masz tu dobre karty gibitowe na przyszłość, współgrają z nnd
Planet 9605 http://planet.pl/produkty/karty_sieciow ... e/enw_9605

modul w net_conf rlt 8169 (nnd 0.2.4)

Ps. Ja bym nie ufal integrze ;/ spróbuj włożyć jakiegos tp-linka 10/100 na próbę..

u mnie na tych planetach + ns(mark) leci 400 mbit pakiety po 30 mbit najwyzsze i chodzi

PS. Na jakim to sprzęcie łazi ?

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 7 marca 2012, 11:11 
Offline

Rejestracja: środa, 27 kwietnia 2005, 06:33
Posty: 45
Dzięki wszystkim za pomoc,
Switch świrował, problem zażegnany.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 8 marca 2012, 20:37 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
mike_111 pisze:
Dzięki wszystkim za pomoc,
Switch świrował, problem zażegnany.
Pozdrawiam

Czyli "pominięcie NND" wiązało się także z pominięciem SWITCHa? Szkodna że tego nie napisałeś...

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl