Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 października 2017, 05:06

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek, 19 marca 2012, 18:14 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 31 stycznia 2005, 19:55
Posty: 74
Lokalizacja: Oświęcim
Witam
Kupiłem serwer DELL 2850, żeby zainstalować na nim NND. Wcześniej poprosiłem kolegę mającego w pracy taki sprzęt, żeby sprawdził, czy instalka NND wykryje dyski. Wykryła i NND się zainstalował. Natomiast na moim egzemplarzu po pytaniu o parametry kernela ale przed ekranem logowania pojawia się komunikat: "Failed initialization of WD-7000 SCSI card!" po czym serwer zawiesza się tak, że ani Alt-Crtl-Del nie pomaga. Serwer ma kontroler PERC 4e/Di i nic mi nie jest wiadomo o jakimś dodatkowym WD-7000. W każdym razie nie mam na płycie dodatkowego gniazda SCSI.

Pomyślałbym, że serwer jest niesprawny gdyby nie to, że wstał na nim Knoppix, zainstalował się Debian, nawet instalka jakiejś starej Fedory wykryła dysk i chciała się instalować.
Wklejam lspci zrobiony pod Debianem:
: [/] [] ()
root@Dell2850:~# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation E7520 Memory Controller Hub (rev 09)
00:02.0 PCI bridge: Intel Corporation E7525/E7520/E7320 PCI Express Port A (rev 09)
00:04.0 PCI bridge: Intel Corporation E7525/E7520 PCI Express Port B (rev 09)
00:05.0 PCI bridge: Intel Corporation E7520 PCI Express Port B1 (rev 09)
00:06.0 PCI bridge: Intel Corporation E7520 PCI Express Port C (rev 09)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev c2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) IDE Controller (rev 02)
01:00.0 PCI bridge: Intel Corporation 80332 [Dobson] I/O processor (A-Segment Bridge) (rev 06)
01:00.2 PCI bridge: Intel Corporation 80332 [Dobson] I/O processor (B-Segment Bridge) (rev 06)
02:0e.0 RAID bus controller: Dell PowerEdge Expandable RAID controller 4 (rev 06)
05:00.0 PCI bridge: Intel Corporation 6700PXH PCI Express-to-PCI Bridge A (rev 09)
05:00.2 PCI bridge: Intel Corporation 6700PXH PCI Express-to-PCI Bridge B (rev 09)
06:07.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82541GI Gigabit Ethernet Controller (rev 05)
07:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82541GI Gigabit Ethernet Controller (rev 05)
08:00.0 PCI bridge: Intel Corporation 6700PXH PCI Express-to-PCI Bridge A (rev 09)
08:00.2 PCI bridge: Intel Corporation 6700PXH PCI Express-to-PCI Bridge B (rev 09)
0b:05.0 Unassigned class [ff00]: Dell Remote Access Card 4 Daughter Card
0b:05.1 Unassigned class [ff00]: Dell Remote Access Card 4 Daughter Card Virtual UART
0b:05.2 Unassigned class [ff00]: Dell Remote Access Card 4 Daughter Card SMIC interface
0b:06.0 IDE interface: Silicon Image, Inc. PCI0680 Ultra ATA-133 Host Controller (rev 02)
0b:0d.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon RV100 QY [Radeon 7000/VE]

Czy ktoś mógłby mi pomóc ustalić przyczynę? Serwer ma wbudowaną kartę zdalnego dostępu, więc jeśli ktoś miałby ochotę wejść na serwer, to podam mu adres i hasło na priv.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 19 marca 2012, 18:52 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Z jakiej płyty chciałes instalować NND?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 19 marca 2012, 22:57 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 31 stycznia 2005, 19:55
Posty: 74
Lokalizacja: Oświęcim
Próbowałem instalować z płyt wypalonych z obrazów iso. Wersje: 0.2.4, 0.2.3, 0.2.2 - z identycznym skutkiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 21 marca 2012, 13:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 18 maja 2004, 08:24
Posty: 170
Powodem jest DRAC PANEL.
Wyjąc na czas instalacji !!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 21 marca 2012, 17:31 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 31 stycznia 2005, 19:55
Posty: 74
Lokalizacja: Oświęcim
Dzięki. Po zdemontowaniu DRAC'a udało się zainstalować NND, ale... zainstalowany NND w obecności DRAC'a też się nie uruchomi :( (identyczny komunikat jak przy instalacji). Może jakieś inne pomysły? Dlaczego NND nie lubi tej karty? Nie chciałbym z niej rezygnować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 21 marca 2012, 19:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Zainstaluj CDN lub CDN2 są z nowszym jajem.CDN instalujesz z płytki, a do CDN2 musisz mieć neta.
EDIT
Ewentualnie wrzucic drivery, ale nie wiem czy są do nnd


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl