Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 26 czerwca 2017, 12:24

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela, 8 kwietnia 2012, 09:22 
Offline

Rejestracja: środa, 2 stycznia 2008, 02:29
Posty: 49
Lokalizacja: Płock
Witam wszystkich mam takie pytanko. Czy da się odpalić na nnd kartę tv ? pomyślałem sobie skoro pc z nnd działa 24h to może by mu zapodał tv tak by rozsyłał sygnał po sieci lokalnej.

Proszę o jakieś wskazówki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 8 kwietnia 2012, 14:31 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Nie da się, bo w jądrze NND nie ma sterowników wideo.
Rozsyłanie programu TV nie ma sensu, bo byłby to jeden program, ten - na który obecnie nastawiona jest karta. Poza tym taki sygnał TV to całkiem spory ruch generuje.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 8 kwietnia 2012, 14:44 
Offline

Rejestracja: piątek, 14 marca 2008, 10:31
Posty: 65
Ale już na CDN działa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 8 kwietnia 2012, 17:30 
Offline

Rejestracja: niedziela, 11 marca 2007, 18:21
Posty: 18
Lokalizacja: Kraków
Hmm jest jeszcze taka opcja od kiedy to w Polsce następuje sukcesywnie cyfryzacja telewizji - otóż można transmitować całego tzw MUXa, ale tu trzeba też zauważyć że taki pojedynczy mux (a nie ma mowy o retransmisji tylko fragmentu strumienia, no chyba że jakimś wyspecjalizowanym oprogramowaniem) to nawet 32Mbit/s ;) Oczywiście jest to 8 programów (bo tyle upchali np w mux2) jednocześnie z telegazetą i wszystkim co idzie w eter.
Próbowałem robić coś takiego, niestety na Windowsie, i z wykorzystaniem VLC i jako tako chodziło, ale moim zdaniem nie ma to większego i głębszego sensu ;)

Podobne podejście można zastosować w przypadku telewizji satelitarnej, ale też w jednym strumieniu będziemy retransmitować jedną częstotliwość (w satce też jedną częstotliwością jedzie kilka różnych programów ;) )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 9 kwietnia 2012, 17:32 
Offline

Rejestracja: środa, 2 stycznia 2008, 02:29
Posty: 49
Lokalizacja: Płock
Dzięki za odp.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl