Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 października 2017, 05:08

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek, 5 listopada 2012, 18:32 
Offline

Rejestracja: środa, 2 stycznia 2008, 02:29
Posty: 49
Lokalizacja: Płock
Witam serdecznie.
Panowie potrzebuję pomocy bo nie wiem gdzie mogę dokonać ręcznych zmian w połączeniu internetowym pppo w NND. Generalnie chodzi mi o zmianę MTU 1500 na inne. Mam taką przypadłość że często są długie pingi i na łączu 6 Mb działa to strasznie, chcę trochę pomieszać, pozmieniać i zobaczyć co będzie.

Czasy pingów są ponad 1000 i to nieraz grubo dochodzi do 5000.

Dodam jeszcze że nadal używam starego modemu speedtouch 330 thomson bo działał. Usługodawca to Netia i umowa na 20 Mb centrala daje do 10Mb na modemie od netii pokazuje tak samo tylko dodatkowo jeszcze ze dostępne jest 8Mb a tak na prawdę to działa od 2 do 6 Mb i tak nie wiem czy może ten mój stary modem trochę psuje wszystko? Może polecicie coś ciekawego pod nnd i najlepiej modem na usb.

Proszę o pomoc.
Dzięki i pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 5 listopada 2012, 19:08 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
cytuje:
Cytuj:
Download: 8 Mb/s
Przy standardowych ustawieniach sterowników jest ograniczenie prędkości synchronizacji do 3072 kb/s związane z trybem transmisji USB: BULK. W celu uzyskania większych prędkości należy przełączyć metodę transferu USB z BULK na ISO w aplikacji "SpeedTouch USB Diagnostics", zakładka "USB". Warto dodać, że ustawienie BULK/ISO dotyczy transmisji na kablu USB pomiędzy komputerem, a modemem USB.
Upload: 832 kb/s

_________________
Polska Grupa Freesco
medhost - Kompleksowe rozwiązania informatyczne
Przychodnia Optima Koszarska Rudnicka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 5 listopada 2012, 19:42 
Offline

Rejestracja: środa, 2 stycznia 2008, 02:29
Posty: 49
Lokalizacja: Płock
Wszystko fajnie ale to się tyczy konfiguracji w win a ja mam linux nnd i to jest tryb tekstowy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 5 listopada 2012, 22:17 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
To jest modem USB? Zmień na router z RJ.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 5 listopada 2012, 23:26 
Offline

Rejestracja: środa, 2 stycznia 2008, 02:29
Posty: 49
Lokalizacja: Płock
tak modem usb, nie bardzo mogę zmienić na RJ bo mam dwie sieciówki w kompie i dwie podsieci na nich postawione a jaki modem na RJ polecacie? może coś wykombinuję z trzecią kartą sieciową.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 6 listopada 2012, 01:49 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Obawiam się, że na tym modemie to nie uzyskasz tych nowych prędkości neo. On chyba działa do 6mbit.
A jeśli chodzi o modemo-routery to weź dowolny, który zapewni ci prędkość, jaką masz. Możesz ustawić go jako router i NND połaczyć z nim jako klienta. Gdy ustawisz serwer jako DMZ to będzie widoczny z zewnątrz.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 7 listopada 2012, 17:53 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
Co z tego, że windows czy linux?
Modem fizycznie nie jest w stanie obsłużyć więcej niż tyle ile podałem.
Jak napisał Maciek - szukaj czegoś z ethernetem.

_________________
Polska Grupa Freesco
medhost - Kompleksowe rozwiązania informatyczne
Przychodnia Optima Koszarska Rudnicka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 7 listopada 2012, 20:14 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
tepsa ostatnio daje fajny modem ZXDSL 831AII wpisz na allegro "zte combo" kupisz taki za ok 30zł.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 7 listopada 2012, 20:38 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
rikardo7 pisze:
tepsa ostatnio daje fajny modem ZXDSL 831AII wpisz na allegro "zte combo" kupisz taki za ok 30zł.

Ostatnio? Ja go już jakieś 2 lata używam w trybie bridge a za nim siedzi Routerboard z Mikrotikiem. Wbrew opinią, z którymi się spotkałem jest bardzo stabilny i nie stwarza problemów.

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl