Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 17 sierpnia 2017, 09:48

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela, 13 stycznia 2013, 12:11 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
NND 0.2.4 br (2010r)
Płyta GA-945gzm s-2 v 3.9 bios najnowszy, aktulizowalem nawet wstecz potem wrocilem i ten sam problem
Karty nie maja znaczenia czy to 8139D czy 8169sc problem wystepuje, czy dysk sata czy ide nie ma znaczenia.. wszewlke mozliwe kombinacje probowalem

NIE WYKRYWA KART, pisze ze nie moze zaldowac modulow.. i szczegoly w logach

PCI: Cannot allocate resource region 0 of devices
00.01.
01.01.
01.03.
01.05.
PCI: Error while updating region
01:00.0/0 (00001001 !=40001001
01:01.0/0 (00001401 != 40001401
01:02.0/0 (00001801 != 40001801
01:05.0/0 (00001c01 != 40001c01

sprawa jest o tyle dziwna ze na samym poczatku (na biurku) wykrywalo karty i wszytko bylo ok, po zamontowaniu plyty z kartami do kompa dzial osie jak powyzej, chcoaiz raz udalo mi sie po zresteowaniu biosu bateria znalesc karty, ale po ponownym uruchomieniu karty znowu znikly z bledami powyzszymi,

znowu wyjolem baterie, i to jzu nie pomoglo od tamtej pory nei wykrywa kart PCI,

jak wspomnialem zadna karta na pci nie chodiz zwykle 8139 wiec ?

zdaje mi sie ze plyta uwalona :/ bo innego wyjscia niewidze,

NA IDENTYCZNYM SPRZECIE STOI JUZ SERWER z tymi samymi kartami na tym samym nnd chcialem dodac nowa maszyne ale chyba sie uszkodzila,

chyba ze macie jescze jakis inny pomysl ??

dziekuje za sugestie i pomoc :)

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela, 13 stycznia 2013, 16:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
A karty dobrze siedzą w slotach PCI? nie trzyma ich śledź, czasem karta nie dochodzi do końca, bo śledź trzyma.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela, 13 stycznia 2013, 17:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
rikardo7 pisze:
A karty dobrze siedzą w slotach PCI? nie trzyma ich śledź, czasem karta nie dochodzi do końca, bo śledź trzyma.


karty bez śledzi, sciagnolem przed zamontowaniem bo by w racka nie weszlo, po zatym odrwocilem plyte i widze podziurwaione sciezki, miodowe zacieki na sciezkach i nitach, wiec problem raczej rozwiazany plyta gdzies sie zwarła..

jutro przyjdzie mi nowa identyczna plyta więc prawda wyjdzie na jaw, stara reklamuje oczywiscie..

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 14 stycznia 2013, 20:18 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
adi399 pisze:
stara reklamuje oczywiscie..

Reklamacja na zwarcie zrobione przez użytkownika?

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 14 stycznia 2013, 20:26 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
lamer pisze:
adi399 pisze:
stara reklamuje oczywiscie..

Reklamacja na zwarcie zrobione przez użytkownika?


Polska kolego juz mam nowa:)

Ps zwróc uwagę iz nie jestem w 100% pewien kogo to wina, ale przyjolem ze napewno nie moja wiec działamy :)

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 15 stycznia 2013, 09:01 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
adi399 pisze:
zwróc uwagę iz nie jestem w 100% pewien kogo to wina, ale przyjolem ze napewno nie moja wiec działamy :)

Taaa...
: [/] [] ()
na samym poczatku (na biurku) wykrywalo karty i wszytko bylo ok, po zamontowaniu plyty z kartami do kompa dzial osie jak powyzej

Pewnie krasnoludki wkładając płytę do obudowy zrobiły zwarcie ;)
No ale skoro sprzedawca chce wymienić to jego sprawa.

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 15 stycznia 2013, 09:35 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
adi399 pisze:
Polska kolego (...)


Jacy ludzie, taki kraj...

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 17 stycznia 2013, 01:59 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
Albercik pisze:
adi399 pisze:
Polska kolego (...)


Jacy ludzie, taki kraj...


trafiles w samo sedno przyajcielu :)))

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl