Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 28 czerwca 2017, 00:36

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek, 20 czerwca 2013, 23:53 
Offline

Rejestracja: czwartek, 20 czerwca 2013, 23:36
Posty: 4
Witam, mam problem przy instalacji NND zatrzymuje się na--> ATA7: dev 0 ATAPI, MAX UDMA/100
dzieje się tak z nnd-linux-0.2.2-fr oraz 0.2.4-fr
Przy instalacji jakiejś starszej wersji którom też mam nnd-linux-0.2.?-br instalacja idzie o krok dalej pojawia się nnd_install_CD Login: ale po wpisaniu root wyskakuje Login incorrect.

Może ktoś pomoże?? :?:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 20 czerwca 2013, 23:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
A co to za sprzęt? nie za nowy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 21 czerwca 2013, 00:00 
Offline

Rejestracja: czwartek, 20 czerwca 2013, 23:36
Posty: 4
Płyta Asus A8N-SLI Deluxe napęd DVD na SATA2 ale z Pendajwa ten sam efekt (ata7: dev 0 atapi, max udma/100)

Dysk podpięty na ATA

Może wyjściem jest inny system do postawienia serwera www (w moim przypadku)??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 21 czerwca 2013, 00:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
na moje oko masz coś źle podłączone, lub ustawione źle w biosie, a coś innego ci się odpali? sprawdź jakiegos liva czy wystartuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 21 czerwca 2013, 09:43 
Offline

Rejestracja: czwartek, 20 czerwca 2013, 23:36
Posty: 4
backtrack 5 startuje bez problemu...

Z formatowałem pendrajwa wybierając Rozmiar jednostki alokacji 32KB i nnd_0.2.4-FR doszedł do logowania ale nie moge sie zalogować, ciągle powtarza się to samo--> (none) Login: root

P.S. Co jest, płytę CD nagrałem poprzednio z speed x24 i było ATA7: dev 0 ATAPI, MAX UDMA/100
Pendrajwa z formatowałem Fat32 i chyba Rozmiar jednostki alokacji Bajtów: 4096 i było ATA7: dev 0 ATAPI, MAX UDMA/100

Problem leży chyba w sposobie przygotowania instalki

CDN Wystartował bez problemu (może lepiej dla mnie używać cdn??)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 21 czerwca 2013, 11:02 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
Możesz spróbować zainstalować NND na innym kompie i przełożyć dysk.

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 21 czerwca 2013, 12:31 
Offline

Rejestracja: czwartek, 20 czerwca 2013, 23:36
Posty: 4
telepie sie z CDN


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 21 czerwca 2013, 15:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
NND czegoś nie obsługuje z ta konfiguracja, nie wiem czy to nie będzie sposób podłączenia CDROM, masz jakis cdrom na IDE to sprawdz czy pojdzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl