Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 19 września 2018, 05:45

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: htb
Post: piątek, 20 lutego 2004, 12:22 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 9 marca 2003, 18:13
Posty: 553
czy to takie htb
http://linio.terramail.pl/htb.pdf
i czy można każdemuy użytkownikowi inną przepustowośc przypisać, pytam się ogólnie .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 lutego 2004, 12:25 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
HTB to HTB... Można oczywiście ręcznie ustwaić ceil dla usera...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 lutego 2004, 15:19 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 9 marca 2003, 18:13
Posty: 553
bo z tego co przeczytałem na tej stronce to htb da całkiem nową jakość przy dzieleniu łącza. Narazie to w porównaniu do freesco nnd ma same plusy :) a czy ma jakieś minusy ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 lutego 2004, 15:32 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
1. Wymaga HDD
2. Jest na etapie "raczkowania"...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 lutego 2004, 19:28 
Wywołuje ./rc.htb restart lub ./rc.htb start i obrywam czyms takim :
: [/] [] ()
rc.htb 0.3.3-stable, (C)PriSM 2oo3. Na licencji GNU GPL.
Strona projektu: http://www.rc.htb.prv.pl/
Restartowanie kolejkowania: stop startRTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: Invalid argument
 wykonano.

Co może być przyczyną i jak sie tego szło by pozbyć ????


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 lutego 2004, 20:36 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
Jaka wersja nnd? Czy coś zmieniałeś czy to domyślna instalacja?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 lutego 2004, 21:39 
20040218 ,, nic nie zmieniane !!!!


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 lutego 2004, 22:51 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
No ja mogę powiedzieć tylko tyle, że u mnie działa :) I to zarówno na tc, które jest w NND jak i na rchtb_rc...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 lutego 2004, 23:18 
wprowadzilem na nowo htb z http://www.hornet.eu.org/rchtb/?a=intro i po malych poprawkach dziala :) , nie wiem dlaczego nie dzialal standardowy ktory był wraz z NND !!!!!


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 22 lutego 2004, 17:51 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 23 listopada 2003, 22:05
Posty: 344
U mnie tez standardowa instalacja wyrzuca komunikat: invalid argument.
Na szybko podmienialem tc ale nic nie daje, dalej nic nie ruszalem.
PS. Jak sie odpali ta standardowa z bledem, polaczenie siada na jakies 300b/s :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 22 lutego 2004, 18:04 
zeby znikło to (te byki) nie można dawać bardziej precyzyjnego przydzielania lacza tylko standardowe :( Wtedy byka nie ma


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 22 lutego 2004, 20:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 23 listopada 2003, 22:05
Posty: 344
Jesli chodzi o uzycie ESFQ to wlasnie tego nie uzywalem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 22 lutego 2004, 22:03 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
IMO probelm jest w tc... Rchtb proponuje dodanie własnego programu tc. Proponuje jakieś tam lokalizacje albo pozostaiwnie bez zmian.
Później konsekwentnie trzeba jak pyta o położenie tc podać albo samo tc (wtedy użyje tc skompilowanego przeze mnie) albo podać ścieżkę do rchtb_tc taką jak wybraliśmy wcześniej!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl