Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 23 lipca 2018, 12:03

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 3 marca 2004, 19:47 
Mam pytanie , gdyż coś mnie niepokoi , a mianowicie , czy htb jest konieczne do podzielenia łącza , tzn chciałbym miec takie coś :
- Miec zagwarantowane ok 50 % łacza (u nas czasami jak przywalą p2p to sie nie da otworzyc strony) , oczywiscie jesli nie ma reszty to całe moje.
- Reszte uzystkownikow podzielic sprawiedliwie łączem (tzn dynamicznie)

Jak to zrobić , i czy wogóle sie da i co zrobić z htb ? Kto pomoże :) ??


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: środa, 3 marca 2004, 20:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 25 lutego 2004, 01:38
Posty: 356
Lokalizacja: Czarne
Pewnie da radę ale to wymaga ręcznej konfiguracj HTB. Musisz dla siebie przydzielić rate Twoje 50% łącza pamiętaj rate<ceil no i podzielić następne 50% na każdego użytkownika czyli rate i ceil nie przekraczający 50% łącza. Tak to wygląda w teori ale w praktyce może być różnie :P.

_________________
Obrazek
Lubię robić to co lubię :]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 4 marca 2004, 10:35 
Mógłbyś napisać to po kolei co mam zrobić i jak ?? :/


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 4 marca 2004, 14:16 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 23 listopada 2003, 22:05
Posty: 344
Nikt Ci nie bedzie tlumaczyl po kolei bo za duzo materialu jest :)
Poszukaj w sieci informacji podstawowych i stworz wlasny skrypt do htb.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 4 marca 2004, 18:07 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 29 lipca 2002, 15:45
Posty: 1385
Lokalizacja: Polska
Załóż chłopie okulary....

google.
No dobra proszę : http://www.google.pl/search?q=cache:rT5fwYzZQ6IJ:linio.terramail.pl/htb.pdf+htb&hl=pl&lr=lang_pl&ie=UTF-8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 4 marca 2004, 20:51 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 25 lutego 2004, 01:38
Posty: 356
Lokalizacja: Czarne
Przeczytaj o HTB a konkretnie o rate i ceil te podstawowe dane powinny w jakiś sposób pomóc. Edytuj rc.htb w usr/src/rchtb/ready i poprzydzielaj użytkownikom odpowiednie wartości.

PS. Jak ju się pewnie przekonałeś nie licz, że ktoś zrobi to za Ciebie, najwyżej ktoś coś podpowie :)

_________________
Obrazek
Lubię robić to co lubię :]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 6 marca 2004, 09:22 
Chciałem żeby mi ktos podpowiedział - chce sie czegoś nauczyć ...


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 7 marca 2004, 12:19 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 10 lipca 2002, 22:51
Posty: 143
Lokalizacja: Zielona Góra
http://www.google.pl/search?q=htb.pdf&lr=lang_pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl