Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 01:16

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek, 9 marca 2004, 17:37 
ściągnąłem najnowszą wersję NND wypaliłem obraz na płytkę wkładam do mojego starego kompa: celeron 333 64 MB ram'u i instalacja staje w momencie:
: [/] [] ()
RAMDISK: Compressed image found at block 0


czy może ktoś wrzucić gdzieś dokładny opis jak zainstalować i skonfigurować aby działało jako router pod neo z modemem sagem /usb/

z góry dzięki


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 11 marca 2004, 13:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 3 marca 2004, 10:31
Posty: 316
idź z dyskiem do drugiego nowszego kompa ,instalnij tam i włóż spowrotem do starego kompa
tak zrobiłem i działa :lol: :lol:
pozdrawyam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 12 marca 2004, 13:21 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 29 lipca 2002, 15:45
Posty: 1385
Lokalizacja: Polska
U mnie jest tak:
1) płyta na Intelu : Instaluje się Slackware i NND.
2) na Via #1 :instaluje się SlackWare NIE instaluje się NND (da się przenieść dysk z NND).
3) na Via #2 : Nie instaluje się Slackware ani NND (Nie da się przenieść dysku :-( ).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 13 marca 2004, 12:18 
u mnie np. nie działa sposób bałwan jestem dysku z jednego kompa do ort. .. podczas bootowania mam same 99 99 99 99 99 99 99 ....... i tak chyba ze 100 razy !!!! Są inne sposoby instalacji nowego NND, ja pozostałem na tym z 18 lutego :(


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 13 marca 2004, 13:54 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 29 lipca 2002, 15:45
Posty: 1385
Lokalizacja: Polska
U mnie odkrylem jeszcze jedna rzecz.
Zarowno NND jak i Slackware nie 'siadaja' na mojej karcie grafiki. To jest stary Optimus - Horizon 64/ Falcon64.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 13 marca 2004, 14:23 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 3 marca 2004, 10:31
Posty: 316
Po wgraniu NND na nowym kompie wyłączyłem komputer , przeniosłem do starego kompa HDD i tam dopiero jak odpalił NND zacząłem konfigurację routera.
a i tak bardzo dziwna sprawa się zrobiła bo nie mogę nigdzie podać nazwy i hasła dostępu do internetu(co oznacza że nie łączy się jeszcze)
czyli tak: adres e-mail normalnie wpisuję ,później hasło do niego i na tym kończy się konfiguracja (internetu oczywiście) 8O a przecież trzeba jeszcze podać nazwę użytkownika i hasło 8O .Ale to popytam gdzie indziej
pozdrawiam
ps. sagem usb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 13 marca 2004, 18:04 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:31
Posty: 2449
Lokalizacja: Londyn
Proszę o przeczytanie tej informacji:

http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?t=3913

_________________
Mis'
___________________________________
"Real Men Use Telnet on port 80" (el bid)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl