Pozwole sie podpiac pod ww. post. Otoz ja mam bardzo ciekawy problem. Otoz dhcpd przydziela adresy i w logach jest to wypisane to mimo to komputer sie nie laczy ! I mimo poprawnych logow informujacych ze all jest ok po poleceniu np. more /proc/net/arp mam tylko jeden ip (tzn 2 ale serv nie licze)
Nie zeby wogole nie laczyl ! Laczy tylko jeden komp naraz. Przynajmniej tak to zaobserwowalem

Jak podlacze moj to reszta no widze tylko jak kontrolki na hubie migaja i nic. Co ciekawe po wpisaniu powyzszego polecenia tak jakby na chwile pojawia sie ip kompa probujacego sie polaczyc... ale niestety tylko na chwile

Po ponownym lub ktoryms z rzedu poleceniu zostaje tylko moj ip
W sumie nie wiem o co chodzi... Zdziech wchodzil i sprawdzal i wg. niego ok. No ale specem nie jest od nnd

wiec moze ktos z tworcow bedzie wiedziec o co chodzi. Jak cos to nawet moze wejsc na serwer i samemu poszukac bo juz niewiem.
Dodam tylko, ze w rc.masq, rc.firewall itd. sa odpowiednie wpisy dla ip itd. Nie ma zadnej blokady. Obraz nnd jest najnowszy czyli 10. Mam tez stara wersje ale staje na free 116... (p166,128mb,10gb hdd)itd. wiec nie sprawdze czy z wczesniejsza wersja tez jest problem