Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 29 czerwca 2025, 16:58

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Używam 'wspaniałego' superekstra taniego i ogólnie niesamowitego (:D) modemu Sagem Fast 800, którzy w rzeczywistości jest, jak już ktoś napisał, 'gównem, jakich mało'. Nie wiem jednak, czy to właśnie on jest przyczyną mojego problemu. Otóż co jakiś czas (kilka razy dziennie) net po prostu zwalnia do tego stopnia, że pingi osiągają wartości wahające się od 800 do 3000 ms nawet na najszybszych serwerach. Dodatkowo podczas SuperPingu duża ilość pakietów przepada (nawet 60%). Nie muszę chyba dodawać, że ogólna szybkość działania Medium nie jest w tym czasie zbyt imponująca. Nie jestem na 100% pewien, ale wydaje mi się, że po restarcie komputera (może chodzi po prostu o restart modemu) wszystko wraca do normy.

Czy spotkał się ktoś z Was, szanowni forumowicze, z podobnym problemem?

Tytuł:
MODERATOR

A nie zapycha w tym czasie ktoś łącza jakimś gównianym p2p?

Tytuł:
MODERATOR

zainstaluj sobie statystyki bedziesz wiedzial co sie dzieje + dodaj bałwan jestem do pingowania i ogowania utraconych pakietow bedziesz wiedzial co sie dzieje. Tylko nie sprawdzaj wp bo z tego co widze u nich duzo pakietow przepada zreszta sam zobacz http://listonosz.no-ip.com:83

Tytuł:
lamer pisze:
A nie zapycha w tym czasie ktoś łącza jakimś gównianym p2p?

Jeśli chodzi o p2p, to owszem, zarówno ja, jak i mój sąsiad, używamy "gównianego p2p", ale nie w tym rzecz. Zarówno, gdy otwieramy wiele połączeń i ruch jest duży, jak również w momencie, gdy tego nie robimy, otrzymujemy efekt Monstrualnego Pingu.

czerwo pisze:
zainstaluj sobie statystyki bedziesz wiedzial co sie dzieje + dodaj bałwan jestem do pingowania i ogowania utraconych pakietow bedziesz wiedzial co sie dzieje. Tylko nie sprawdzaj wp bo z tego co widze u nich duzo pakietow przepada zreszta sam zobacz http://listonosz.no-ip.com:83

OK, dobry pomysł. Jakie staty mi polecasz?

Tytuł:
MODERATOR

A co masz za nnd?? Jak na stare to najlepiej mrtg i do tego statystyki zciechy, a moze jakis wirusik w sieci i sie zaczyna wysylac??

Tytuł:
Tez mialem cos takiego u siebie, pingi szly strasznie dlugo... antywir nic nie zjadowal. Zrobilem reinstal i teraz wszystko ladnie chodzi..

Czy mozna zainstalowac mrtg pod "nowym" NND?? Jesli tak to prosze o instukcje.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.