Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 26 czerwca 2025, 15:47

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Użytkownik

witam,
mam nastepujacy problem.
posiadam aktualnie u siebie neostrade 128 z modemem sagem fast800,
posiadam jednak w domu modem lucenta 20 A, ktory wolalbym podlaczyc do tego lacza.
Otoz ten modem pozostal mi z czasow kiedy bylem abonentem neostrady+ 512. Nie moge go jednak zmusic do pracy z neo128.
Gry probowalem zasiegnac informacji odnosnie tego tematu, to informacje byly rozne, oczywiscie jak to na infolinii tpsa hyh ;]

1. dzwoniac pod infolinie tpsa powiedziano mi ze nie ma szans zeby ten modem wogole dzialal, bo na neo+ uzywane byly inne porty, a tutajk na neo 128 sa tez inne no i w efekcie tego nie ma mozliwosci zeby to wogole dzialalo.

2. Natomiast gdy napisalem maila na strone neostrady.pl otrzymalem w odpowiedz pozytywna, tzn musze modem odpowiednio podlaczyc, skonfigurowac polaczenie i smiga, gdy pytalem o problem portu w osp dostalem zapewnienie ze nie jest to mozliwe i ze nikt z infolinii tpsa nie mogl mi udzielic takich informacji. czyzby tpsa zaprzeczala sama sobie ?
Modem niby synchronizuje sobie linie, ma polaczenie, ale o ustanowieniu polaczenia moge sobie pomarzyc.

Chcialbym zapytac Was, czy moze ktos probowal podlaczyc ten modem do neo i jakie byly efekty. Wolalbym miec ten modem do neo niz sagema, ktory mi sie czesto wiesza gdy pare osob na sieci probuje cos sciagac z netu.

Lucent Cellpipe 50AS, Serwer: IBM NetFinity 5000 2x 30GB SCSI, 2x LinkSys WRT50GL<-> + 2 InterLine dookólna, OS: RHEL(RedHatEnterpriseLinux)CentOS 5, drugi serwer: IBM e-server, 2x Intel Xeon, 512 MB RAM, OS: NND, net: 2x Neo 512 i 1024 .. i smiga

Tytuł:
MODERATOR

ja mam neo 640kbps i każdy modem się łączy: sagem, thomson i lucent

Może nie do tej sieciówki co trzeba podłączasz modem ?

Tytuł:
Użytkownik

podlaczalem narazie modem tylko pod xp, w tym kompie mam tylko jedna sieciowke. a kedys to wszystko na niej dzialalo poprawnie.
moze istnieja jakies programy diagnostyczne ktore sprawdzaja stan modemu i polaczenia z komputerem ?

Lucent Cellpipe 50AS, Serwer: IBM NetFinity 5000 2x 30GB SCSI, 2x LinkSys WRT50GL<-> + 2 InterLine dookólna, OS: RHEL(RedHatEnterpriseLinux)CentOS 5, drugi serwer: IBM e-server, 2x Intel Xeon, 512 MB RAM, OS: NND, net: 2x Neo 512 i 1024 .. i smiga

Tytuł:
MODERATOR

PathFinder pisze:
podlaczalem narazie modem tylko pod xp, w tym kompie mam tylko jedna sieciowke. a kedys to wszystko na niej dzialalo poprawnie.
moze istnieja jakies programy diagnostyczne ktore sprawdzaja stan modemu i polaczenia z komputerem ?

to nie rozumiem o czy my rozmawiamy :) to jest forum o NND nie o XP. Sprawdzisz na NND to się przkonasz, że działa . :>

Tytuł:
Użytkownik

witam
na poczatku jak u mnie w pracy trzeba bylo podzielic
neo a nie mialem routera to zrobilem to tak:

po zainstalowaniu programow tpsy tylko do uzyskania
hasla id itd.... odrazu odinstalowalem oprogramowanie
i zainstalowalem modem recznie i wprowadzilem odpowiednie
hasla i neo zadzialala na jednym kompie
potem mozna bylo udostepnic polaczenie internetowe innym

przypuszczam ze jesli by sie udalo zainstalowac sterowniki
do twego modemu to nawet jesli sie nie polaczy to pod winda
jest mozliwosc testowania modemu (moze to pomoze w stwierdzeniu
co nie gra (ale uwaga bo to tylko windows :] ))

ps zrobilem to pod win98

ps1 probowalem znalesc na www opis ktory kiedys mialem
ale jednak nie przypomnialem jakie zapytanie zadalem :(
wiem ze wpisywalem udostepnianie neostrady w wid98 lub jakos
tak. i byl spory opis jakie i gdzie sterowniki ... sprawdze jeszcze w
robocie czy mam gdzies te sterowniki i moze tak znajde

Tytuł:
Użytkownik

Panie Macku forum jest naj najbardziej o nnd ale chyba najpierw lepiej jest przetestowac ten modem na jakimkolwiek komputerze. jak bedzie dzialal na nim net pod jakimkolwiek windowsem to chyba bedzie dzialal tez i na nnd.
chcialem prosic o pomoc a narazie dowiedzialem sie tylko tego ze to jest forum o nnd. to juz zdazylem sie dowiedziec wczesniej :)

Tytuł:
MODERATOR

PathFinder pisze:
Panie Macku forum jest naj najbardziej o nnd ale chyba najpierw lepiej jest przetestowac ten modem na jakimkolwiek komputerze. jak bedzie dzialal na nim net pod jakimkolwiek windowsem to chyba bedzie dzialal tez i na nnd.
chcialem prosic o pomoc a narazie dowiedzialem sie tylko tego ze to jest forum o nnd. to juz zdazylem sie dowiedziec wczesniej :)

ale masz problem z uruchomieniem tego na XP
masz już login i hasło więc możęsz zrobić to na NND i nie bedize problemu, jak na NND nie połączy się to kombinuj sobie dalej z XP, ja bym wolał próbować na NND bo na XP to nigdy nic nie wiadomo.

Tytuł:
PGF

I masz racje "xp" - nigdy nic nie wiadomo

Tytuł:
Użytkownik

probowalem dzisiaj rano uruchomic to na nnd, ale z mizernym skutkiem, poniewaz po poprawnym podlaczeniu do jednej z kart sieciowych, standardowo do pierwszej. poniewaz u mnie sa karty dwie (jedna ma podsiec nr 192.168.0.1 druga 192.168.1.1) i daniu net_confa oczywiscie z neo-rj nic z tego nie wyszlo. czy przypadkiem nie powinienem ustawiac takiego polaczenia na swiezym nnd ? bo niewiem czy przypadkiem on nie chce sie teraz laczyc tylko z modemem usb.

prosilbym o kilka wskazowek jesli mozna co do ustanawiania takiego polaczenia na nnd

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.