Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 26 czerwca 2025, 23:23

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Witam dzis zabralem sie za instalacja najnowszej wersji nnd. Jako ze nie mam w starym kompie cd postanowilem zrobic instalke w moim domowym kompie, sciagnalem ladnie instalke z netu, wypalilem na cd-r i co sie okazuje, podczas instalacji wywali mi jakies bledy na hda. Niby kopiuje pliki, instalacja dochodzi do konca jednak po restarcje nnd nie wstaje, dochodzi do lilo zaczyna sie bootowac i konic znow bledy ze niby hda uszkodzony. Co ciekawsze dysk pod windowsem spokojnie sie formatuje i dziala, do tej pory chodzil na nim win98. Nie wiem co z tym zrobic. Prosze o porady. Do tej pory nie bylo z tym dyskiem klopotu, chodzil na nim monowall,coyote. Teraz zachcialo mi sie pobawic nnd i juz na poczatku lipa. Tasmy zmienialem, jednak nic to nie pomoglo

MODERATOR

urug pisze:
Witam dzis zabralem sie za instalacja najnowszej wersji nnd. Jako ze nie mam w starym kompie cd postanowilem zrobic instalke w moim domowym kompie, sciagnalem ladnie instalke z netu, wypalilem na cd-r i co sie okazuje, podczas instalacji wywali mi jakies bledy na hda. Niby kopiuje pliki, instalacja dochodzi do konca jednak po restarcje nnd nie wstaje, dochodzi do lilo zaczyna sie bootowac i konic znow bledy ze niby hda uszkodzony. Co ciekawsze dysk pod windowsem spokojnie sie formatuje i dziala, do tej pory chodzil na nim win98. Nie wiem co z tym zrobic. Prosze o porady. Do tej pory nie bylo z tym dyskiem klopotu, chodzil na nim monowall,coyote. Teraz zachcialo mi sie pobawic nnd i juz na poczatku lipa. Tasmy zmienialem, jednak nic to nie pomoglo

czary, mary, hokus, pokus... ech, dupa z królika. Spróbuję z fusami... cholera oblałem sobie spodnie kawą!
Do dupy to wszystko, idę na piwo, może autor wątku jednak poda jakies bliższe informacje....

Tytuł:
Użytkownik

juz podaje, podjalem jeszcze probe walki. Blad mam nastepujacy "hda: multiwrite_intr: error=0x04 drive statu error" i tak co kilka sekund a w tle przewijaja sie pakiety instalacyne. Sprzet na jakim instaluje to duron1600 256mb ramu, cd-rom teac dysk caviar 1 gb podpiety jako master na na pierwszym kanale. Domyslnie po zainstalowaniu ma to chodzic na P166 ,32MB ramu, dysk ten sam. Karty sieciowe wyjete, co bym sobie konfiguracje potem zrobil. Pozdrawiam

Tytuł:
MODERATOR

urug pisze:
juz podaje, podjalem jeszcze probe walki. Blad mam nastepujacy "hda: multiwrite_intr: error=0x04 drive statu error" i tak co kilka sekund a w tle przewijaja sie pakiety instalacyne.

trochę lepiej... zacznij od tego że wyłącz w biosie dma dla dysku, wyłącz również automatyczne rozpoznawanie dysku, możesz w zasadzie ten dysk całokowicie wyłączyć w biosie - Linux sobie poradzi.

dopiero w takiej sytuacji póbuj instalowac.

Tytuł:
Użytkownik

ok potestuje, niby dma i lba wylaczylem, wpisalem tez sam wartosci dysku, ale sprawdze co bedzie jak go wylacze. Dodam tylko ze sprawdzalem sumy md5 plikow z netu i sie zgadzaja. Pozdrawiam, dam za jakis czas znac co i jak.

Tytuł:
Użytkownik

test wykonany, przyniosl te same rezultaty, zaraz sie do sasiada bujne z tym dyskiem i na jego kompie sprobuje to zrobic, ale cos mi sie nie widzi. Heh czlowiek dobrze do tego nnd nastawiony a tu juz takie przeboje na poczatku. Pozdrawiam

Tytuł:
Użytkownik

ok poszlo na innym kompie bez klopotu, teraz bawie sie juz samym nnd

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.