Ostatnio zauwazylem ze serwer zawiesil mi sie 2 razy , reset i dziala , nigdy wczesniej tego nie bylo. Jednak ostatnio reset i ciach stoi na ladowaniu modulow. W koncu poszzlo ale jakies bledy co do modulow , cos o przerwaniach pisalo jednak nie wiem dokladnie gdzie moge to sprawdzic w jakims lou ???? Jak zobacze co napisalo to wkleje i moze ktos mi pomoze. ???
A ha mam dwie karty na chipie Realtek 8139D , jaki modul wybrac ?
Ok wyskakuje mi cos takiego
Cytuj:
/lib/modules/2.4.32-10nnd/kernel/drivers/net/8139cp.o: init_module: No such device
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
/lib/modules/2.4.32-10nnd/kernel/drivers/net/8139cp.o: insmod /lib/modules/2.4.32-10nnd/kernel/drivers/net/8139cp.o failed
/lib/modules/2.4.32-10nnd/kernel/drivers/net/8139cp.o: insmod 8139cp failed
Wpisalem modprobe 8139cp i wtedy wyskoczylo , znaczy ze chce ten modul sie ladowac do sieciowki , jak wpisalem modprobe 8139too to wsio ok. Takze chcialbym sie spytac gdzie mozna ustawic jaki modul do jakiej sieciowki chodzi mi o to zeby do obydwu ladowal sie 8139too
Ok wywalilem z rc.conf modul 8139cp i zniklo ale pojawilo sie eraz
Cytuj:
/etc/modules.conf is more recent than /lib/modules/2.4.32-10nnd/modules.dep
To juz moje ostatnie pytanie .. Wiem co tu pisze jednak nie wiem jak to zinterpretowac. ???