1) To jest o NN (starym NND) - jest od tego inny dział.
2) W NN HTB Zciecha przydziela pasmo 'na stałe'.
3) Zrób tak
- wypnij komputer z sieci (kabelkiem) zobacz czy statystyki zejdą do zera,
- jak nie to cos masz źle w komfiguracji, jeśli tak to podłacz z powrotem i jak ma duzo uploadu to zernij do logów w /var/log/syslog tam możesz miec Blastera. Jak zmodyfikujesz firewalla Zciecha w/g mojego opisu (na Forum) to zobaczysz tez i inne rzeczy. Jeśli nie to gość może tez miec rozpuszczoną na full Kazę czy inne badziewie (kiedyś jakiś idiota w Chipie czy Pcworldzie napisał że mozna ustawic Kazę na 10 000 połaczen [DZIESIĘĆ TYSIĘCY] coby dobrze sciągała). Wtedy komputer nic nie robi tylko uploaduje starając sie otworzyc te połaczenia.
Ad. rozpuszczonej Kazy. Jak jakiegos goscia na tym łapię to dzwonię do niego i proszę o zmiane ustawień jak po 24 godzinach nie reaguje to obcinam mu transfer PORZĄDNIE, jak dzwoni, że ma słaby transfer i strony mu się nie otwierają to tłumaczę : Kaza zajmuje cały komputer i nic innego komp nie robi tylko otwiera te połaczenia - MI to nic nie przeszkadza ale TOBIE owszem. Jeszcze się taki user nie zdarzył coby tej Kazy czy innego eMule nie powstrzymał