Ogólnie chodzi mi o kartę, która nie jest wyszczególniona w net_conf. To trochę nie fair, że program nie pozwala mi skonfigurować karty z modułem, który sam dostarczyłem, bo nie było go na liście [chyba że to ja coś źle robie z tym net_conf ;-J ]
Jeśli się zastanowić, to często jest tak, że jakieś karty nie będzie na liście [np. niektóre z nowszych, jak te z chipsetów nForce]. Powinna być np. opcja "użyj istniejącej" czy coś w tym stylu.
Napotkałem też na drugi niefart w tym konfiguratorze: jeśli już raz doda się jakiś moduł, to później nie da się go pozbyć ;D i trzeba to robić ręcznie.
Może dałoby się zrobić ten program tak:
Najpierw pokazuje listę wszystkich wykrytych [lub zainstalowanych wcześniej przez użytkownika] kart - by można było ją sobie wybrać i skonfigurować.
Jeśli konfigurator nie wykrył żadnej karty, wciska się "Zainstaluj nową" i tam można ją wybrać z tej listy. Najlepiej na zasadzie "włącz/wyłącz moduł" - żeby dało się w razie czego wyłączyć moduł, jeśli okazał się niewłaściwy. W tym momencie, gdy wszystko gra, użytkownik mógłby zdecydować przy okazji, czy moduł tej karty ma być ładowany wraz z systemem, czy "ręcznie"
Gdy moduł już "siedzi" w jajku, to powraca do ekranu konfiguracji wykrytych kart, bo wtedy karta już jakaś działa i można ją wybrać do konfiguracji
To tylko propozycja oczywiście..
Przy okazji muszę was pochwalić

Świetna robota! Wreszcie powstaje system na bazie Linuxa łatwy w konfiguracji, zautomatyzowany i przyjazny dla użytkownika, do tego całkowicie po polsku! :>
Gratulacje!