Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 1 listopada 2024, 02:39

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: HotSpot

witam
Postanowilem podzielic sie z ludzkościa wolnymi mocami internetowymi tworząc "hot spot".Z pozoru zadanie łatwe a jednak nie do końca jest tak .
Wiadomo jak jest damy komuś palec to będzie chciał całe ramię , awięc mam takie założenia :
klienci HS nie moga widzieć sie z klientami sieci wew. (dodatkowa karta w routerze albo jakis inny pomysł)
po załączeniu sie do AP wyskakuje komunikat przy probie wyjscia na www ...jestes podłączony do ble ble ble ..... klient klika na stronie i ma dostepne www.
Jedyne uslugi dostepne to www i poczta ew. GG zadnych innych .
Limitowanie transferu do np 100M/dobe ale dla konkretnego mac-a nie ip bo tych bedzie kilka i jak ktos wyssa wszystko co moze to ktos inny dostanie jego ip .
Kolejna sprawa to komunikaty co np 10 minut typu ... w dziu dzisiejszym zostalo ci jeszcze tyle a tyle MB do sciągnięcia ble ble ble ....
Komunikat najlepiej jako jakis aplet Javy w ostatecznosci podmiana strony ale 2 wersja bedzie zbyt irytujaca jesli ktos zajmie sie czytaniem jakiegos dlugiego artykulu.
W zasadzie to chyba tyle to tak wymyslilem na szybko jesli ktoś robił coś takiego to może podpowie jakiś pomysl z własnego doświadczenia i ew podzieli się wiedzą co do jak najlepszej realizacji ,niechciałbym powielać czyiś błędów bo jak wiadomo nie bedzie to zadna zarobkowa działanośc a myśle ze idea tego jest mila sam czasem biegam z PDA i szukam możliwości przeczytania poczty i z doświadczenia wiem że jak sie nie włamiemy to nikt nic dać nie chce a ja chciałem przełamac te lody zimy internetowej .
Wszystko chciałem wykonac jak najmniejszym kosztem bo inaczej chwilowo mnie nie bedzie stac na takie fanaberie .
Baza WiFi stoi i działa router rowniez wiec mysle ze poza dodatkowa sieciówka lub jakimś wirtualu nic poza skryptami nie bedzie potrzebne .
I jeśli ktoś robił coś takiego może podzieli się nimi za co z gory dziekuje

Pozdrawiam Jurek[/url]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.