Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 28 czerwca 2025, 13:23

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Witam!

Może komus udało się odpalić Couriera, wg mnie ma kilka atutów, których nie ma exim, np serwer imap i wreszcie można by było zrobić jakąś pożądną poczte via www (myśle, że wielu osobom by się przydała) no bo uebimiau nie daje zbyt dużych możliwości. Jeśli ktoś się na tyle na tym zna że nie miał by problemów z instalacją i konfiguracją to był bym (i wielu innych zapewne) wdzięczny za opis.

MODERATOR

raven pisze:
Może komus udało się odpalić Couriera, wg mnie ma kilka atutów, których nie ma exim, np serwer imap

serwer imap jest od początku dostępny w pakiecie dla NND. Rozdzielenie funkcji smpt, pop3 i imap wydaje się sensowne ponieważ nie każdy wymaga wszystkiego. Tak jak jest teraz może wybrać co chce instalować...

raven pisze:
i wreszcie można by było zrobić jakąś pożądną poczte via www (myśle, że wielu osobom by się przydała) no bo uebimiau nie daje zbyt dużych możliwości.

Pakiet Squirrelmail jest również od dość dawna dostępny. Próbowałem kilku różnych programów tego typu i nie znalazłem lepszego... szczególnie, że w pakiecie dla NND jest już zawarty dodatek spolszczający i plugin pozwalający użytkownikom na zmianę hasła. Więcej pluginów jest dostępnych na stronie domowej projektu.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.