Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 23 czerwca 2017, 17:34

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek, 21 czerwca 2012, 18:41 
Offline

Rejestracja: czwartek, 26 lutego 2009, 08:39
Posty: 15
Witam.
Mam takie pytanko czy można zrobić i jak takie coś..
Architektura mojej sieci wyglada nastepujaco, serwer-swith-router(ustawiony jest w tryb bridge i ma włączone wifi) I pytanko takie dla tego ze nie jestem zaawansowanym w lunuxach i nie wiem jak to zrobic ze by łaczył sie jakiś uzytkownik przez wifi(niezabezpieczony) który był by kierowany na strone na serwerze na ktorej były by informacje kontaktowe zemną. Potem ten ktos kontaktuje sie zemna i ja mu udostepniam internet :mrgreen: Szukałem na forum ale jakos nie mogłem znaleść.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 21 czerwca 2012, 19:06 
Offline
CDN Support

Rejestracja: środa, 12 lipca 2006, 14:46
Posty: 497
Lokalizacja: Sarnaki / Warszawa
musisz zrobić coś w rodzaju tablicy ogłoszeń, temat był poruszany kilkakrotnie, wystarczy poszukać :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 21 czerwca 2012, 21:21 
Offline

Rejestracja: czwartek, 26 lutego 2009, 08:39
Posty: 15
Z tego co znalazłem na forum to autoryzacje musze zrobic tylko chciałbym aby autoryzacja dotyczyła tylko użytkowników wifi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 22 czerwca 2012, 08:31 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
No to zrób wifi jako oddzielną podsieć i po kłopocie.

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 22 czerwca 2012, 10:53 
Offline

Rejestracja: czwartek, 26 lutego 2009, 08:39
Posty: 15
Ale to da rady zrobic jezeli router jest podpiety pod swith?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 22 czerwca 2012, 19:16 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
Dla prostego i skutecznego rozwiązania trzeba do serwera dołożyć dodatkową kartę sieciową i do niej podpiąć APa. Można też kombinować inaczej, np. autoryzacja MAC + inna dla "obcych" ale chyba nie ma to sensu. Można też zrobić PPPoE.

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl