Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 14 grudnia 2017, 04:34

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela, 18 listopada 2012, 00:27 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
witam nie wiem co siedzieje, w logach mam tlyko tyle
Witam,

KERNEL: ata2: disabling port

host o nm ip x.x.x.150 raz ma dostep do serwera raz nie, ten host jest w serwerowni, wymieniloem nawet komputer na inny i problem sie powtarza. pingi sa raz ich nie ma

zostaje tylko wymiana kabla.. problemy rowno zaczely sie o 21.00 dzis,

sprawa o tyle dziwna ze ten host moge pingowac normalnie z kazdego komputera, a serwer tak jakby go wylacza i włacza co jaksi czas...

co mzoe byc grane? moze go blokwoac firewall nnd ??

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela, 18 listopada 2012, 00:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
jesczez lepiej moge psuzczac arpinga w kazdej chwili do hosta x.x.x.150, natomiast pinga zwyklego juz nie..

najfajniejsze jest to ze arp 172.16.0.150 zwracaprawidlowy mac i co... nic pingi w kratke,

pingujac serwer ja od siebie nie mam zadnych strat, do hosta x.x.x.150 tez nie mam zadnych strat, ale jzu z hosta x.x.x.150 do serera sa starty
CYRKI

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela, 18 listopada 2012, 01:01 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
A ten host to jaki ma system?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela, 18 listopada 2012, 04:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
windows xp, do tej pory nie było problemu :(

czasem jest tak ze puszcze pinga z serera do niego a on tez zalpuje pinga i hula ale przez chwile, zmienilem switcha i kable, zmienilem nawet hosta na inny komputer wrrr...

nadal pingi gina, zawuazylem ze jak klimne napraw, na chwile jeden ping sie pojawia i znowu znika.. yh


-----------------------------------
nie wiem co jest grane, powymienialem wszytskie kable na polkach na ekranowane, wymienilem karte sieciowa w tym serwerze,switcha, zmienilem "ARP Spoofing Prevention Setting" na switchach zarzadzalnych pod adres hosta i serwera.. poki co nie wiem odpukac ale chodzi sam juz nie wiem co jest przyczyna i czy aby napewno problem naprawiony..

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl