Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 18 października 2017, 18:20

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 30 stycznia 2006, 12:19 
Offline

Rejestracja: czwartek, 5 stycznia 2006, 09:39
Posty: 33
A u mnie po aktualizacjach wychodzi komunikat:
"IPv6 getaddrinfo 'router_nnd' error: Name or service not known"
Ale niby sie uruchamia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 30 stycznia 2006, 19:38 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 07:47
Posty: 865
a masz proftpd?

Cytuj:
w /etc/hosts dopisz
Kod:
#ipv6-localhost ipv6-loopback
::1 oblak.jowisz oblak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 10 lutego 2006, 17:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:57
Posty: 338
Lokalizacja: Nowy Sącz
blackangel pisze:

Tak ale w odpowiedniej kolejności ja tak sobie zrobiłem że ssh sobie zablokowałem jak siępotem okazało był konflikt z SSL.


A jak ma wygladac odpowiednia kolejnosc?

_________________
www.lan14.net


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 10 lutego 2006, 19:48 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 10 września 2005, 15:25
Posty: 280
Lokalizacja: Bielsko-Biała
SSL SSH PROFTPD


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 11 lutego 2006, 11:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:57
Posty: 338
Lokalizacja: Nowy Sącz
Panowie to teraz taka kwestia:
: [/] [] ()
pacman -S openssl
:: openssl-0.9.8a-3nnd: lokalna wersja jest nowsza.  Zaktualizować? [T/n] n


Przy probie zainstalowania nowszego ssl'a okazuje sie, ze mam u siebie nowszy. Pytanie jest nastepujace: skad zatem pobrac nowsze ssl?

PS. Podobnie jest s ssh

Takie jest u mnie:
: [/] [] ()
pacman -Q openssh
openssh 4.2p1-2nnd


A takie w paczkach:

: [/] [] ()
pacman -Ss ssh
base/openssh 4.1p1-1nnd


Czy aby to nie wyglada na to, ze ssh i ssl mam juz zaktualizowane?

_________________
www.lan14.net


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 11 lutego 2006, 16:25 
A skąd można wziąść tą wersje rc3 bo wyzej podane linki nie dzialają ... :/a w bazie pakietów nie ma ... pozdrowki


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 11 lutego 2006, 16:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 10 września 2005, 15:25
Posty: 280
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Luc3k pisze:
Panowie to teraz taka kwestia:
: [/] [] ()
pacman -S openssl
:: openssl-0.9.8a-3nnd: lokalna wersja jest nowsza.  Zaktualizować? [T/n] n


Przy probie zainstalowania nowszego ssl'a okazuje sie, ze mam u siebie nowszy. Pytanie jest nastepujace: skad zatem pobrac nowsze ssl?

PS. Podobnie jest s ssh

Takie jest u mnie:
: [/] [] ()
pacman -Q openssh
openssh 4.2p1-2nnd


A takie w paczkach:

: [/] [] ()
pacman -Ss ssh
base/openssh 4.1p1-1nnd


Czy aby to nie wyglada na to, ze ssh i ssl mam juz zaktualizowane?


pacman -U http://devel-nnd.brb.pl/nnd/repo.test/o ... pkg.tar.gz

pacman -U http://devel-nnd.brb.pl/nnd/repo.test/o ... pkg.tar.gz

pacman -U http://devel-nnd.brb.pl/nnd/repo.test/p ... pkg.tar.gz

eXp pisze:
A skąd można wziąść tą wersje rc3 bo wyzej podane linki nie dzialają ... :/a w bazie pakietów nie ma ... pozdrowki


Patrz post wyżej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 11 lutego 2006, 23:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:57
Posty: 338
Lokalizacja: Nowy Sącz
Dziekuje.

Teraz pozostal tylko problem
: [/] [] ()
/etc/rc.d/proftpd restart
NND: Zatrzymuję serwer ProFTPd                                       [Wykonane]
NND: Uruchamiam serwer ProFTPd                                       [Trwa....]  - IPv6 getaddrinfo 'Lan14' error: Name or service not known


Serwer wyglada na to, ze dziala prawidlowo, niemniej jednak ten blad doprowadza mnie do pasji. Tutaj odrazu zaznacze ze:
: [/] [] ()
hostname
Lan14

i
: [/] [] ()
cat /etc/hosts | head
# /etc/hosts

# Nie usuwaj następnej linii. Wiele programów
# wymaga takiego wpisu do poprawnej pracy.

127.0.0.1       localhost.localdomain   localhost
192.168.14.1    Lan14
192.168.14.2    morzel
192.168.14.3    bbogdanska


Podobno rozwiazaniem sa identyczne nazwy w HOSTNAME i hosts, ale u mnie nie dziala :(

_________________
www.lan14.net


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 12 lutego 2006, 00:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:57
Posty: 338
Lokalizacja: Nowy Sącz
Juz po problemie. Podam rozwiazanie na wypadek gdyby ktos sie zetknol z tym samym problemem.
tasiorek zasugerowal takie rozwiazanie:
tasiorek pisze:
Dopisac pod linia DefaultServer on taka:
DefaultAddress 127.0.0.1
I powinno dzialac.

Powyzszy wpis nalezy dodac do proftpd.conf
Jeszcze raz serdecznie dziekuje za pomoc.

_________________
www.lan14.net


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 12 lutego 2006, 01:54 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 07:47
Posty: 865
a spójrz na drugi post od góry 8)
Cytuj:
w /etc/hosts dopisz
Kod:
#ipv6-localhost ipv6-loopback
::1 oblak.jowisz oblak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 12 lutego 2006, 11:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:57
Posty: 338
Lokalizacja: Nowy Sącz
Niestety to niczego nie zmienialo. Chyba, ze istotne jest w ktorym miejscu w hosts trzeba to dopisac (?)

_________________
www.lan14.net


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 12 lutego 2006, 12:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 07:47
Posty: 865
oczywiście, musisz napisać tak:

Cytuj:
::1 lan14.net


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 12 lutego 2006, 15:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:57
Posty: 338
Lokalizacja: Nowy Sącz
A czekaj, podsunoles mi pewny pomysl. Nie lan14.net tylko samo lan14 musi byc. Tak czulem, ze popelnilem banalny blad :oops:
Dzieki!

_________________
www.lan14.net


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl