migacz666 pisze:
czemu nie widzisz sensu?
pisząc normalną miałem na myśli to co napisałem. Wydaje mi sie ze wsparcie dla tych dystrybucji jest wieksze nie dla nnd. co do prostotry to masz racje, prostrzego nie znajde, ale zaden konfigurator mi chyba nie pomoze wiec musze robic to recznie. skoro recznie to rownie dobrze moge zrobic to na innej dystrybucji. jednak słyszalem duzo dobrego o nnd, jedo stabilnosci i wydajnoci i stad moje pytanie i prosba o pomoc
Podział na NND z podziałem na usługi nie jest trudny , taki surowy wygląd tych skryptów przedstawił Broken ze swoim LoadBalancingiem - wystarczy wywalić linijkę odpowiedzialną za wagowanie łącz (weight) i dopracować markowanie. Musisz wyszukać posty Broken'a a jakby co to mogę podesłać Ci , albo wkleić moje stare configi . Niceshaperem możesz kolejkowac tylko jedno z łącz - resztę albo w cale nie kolejkować ( zrobić np. p2p

) , albo htb , albo po prostu dać sobie spokój z nice i zaaplikować coś na kilka łącz .
Czy wsparcie dla innych dystrybucji jest większe ? Hmm , ciekawe pytanie , może jest większe , ale czy widziałeś prostotę konfiguracji wstępnej i skrypty , które już na starcie możesz wykorzystać w NND ? Czy znasz taką dystrybucję ? Na pewno się znajdą , ale ile i jakie ? Polskojęzyczne też ? To miałem na myśli ....