Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 12 grudnia 2017, 18:12

Strefa czasowa UTC+2godz.




Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek, 2 grudnia 2005, 17:47 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
Witam. Mam problem z configiem apache. Chcę zrobić tak, że jak ktoś wpisze mail.domana.pl to wyświetla mu się domena.pl:8100. Próbowałem coś kombinować z VHostami, ale siakoś mi nie wychodzi. Macie jakieś sugestie ?? Miał ktoś taki problem ??

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 2 grudnia 2005, 19:16 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
A możesz powiedzieć po jaką cholerę? To ja ci powiem wówczas, co należy zrobić...

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 2 grudnia 2005, 21:37 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
bo na domena.pl:8100 mam CommuniGate

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 3 grudnia 2005, 10:57 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
lol
zmien w configu zeby chodzil na porcie 80

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 3 grudnia 2005, 14:55 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
Wszystko ok, tylko nie bardzo wiem, gdzie są pliki z CG w serwerze, znalazłem kilka miejsc w których są, ale nie wiem które są używane gdy wpisze domena.pl:8100
a zmiana na port 80 nic mi nie da

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 3 grudnia 2005, 16:19 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
No więc tak. CGpro to jest oddzielny program i kombinowania z wirtualnymi hostami w apaczu to tak jak byś ustawiał programator w swojjej pralce i dziwił się czemu to nie działa na pralkę sąsiada.
Najprostszym sposobem jest ustawienia na stronie startowej linku:
: [/] [] ()
<a href="twojadomena.pl:8100">Poczta przez www</a>

Zapewne CGpro posiada opcję zmiany portu, ale to nijak ma się do nnd i nie tutaj szukaj pomocy - to program komercyjny i zapewne ma jakąś pomoc techniczną. Podpowiem ci tylko, że przy zmianie portu CGpro na 80, musisz wyłączyć inny działający serwer www (np. apache czy httpd), bo dwa programy na tym samym porcie działać nie mogą.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 6 grudnia 2005, 19:06 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 29 lipca 2002, 15:45
Posty: 1385
Lokalizacja: Polska
CG ma konfiguratora na domena:8010

_________________
Określenie przy nicku to tylko dla 'jaj'; tytuł za ilość postów.
Ja ciągle się uważam za niewinne dziecię w sprawach linuksa; żaden guru czy inny moderator :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 7 grudnia 2005, 15:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
Wiem Kariolan, ale niestety nic mi to nie da, gdyż to nie rozwiązuje mojego problemu.

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 7 grudnia 2005, 19:19 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
popierwsze trzeba mieć zarejestrowaną domene zeby cie mogli znaleźć w necie i robisz sobie subdomene np poczta.jakaś_tam.domena.pl a w przekierowaniu robisz adres docelowy http://aders_ip :8010, lub https://adres_ip:8010 (oczywiście trzeba pamietac o dblokowaniu portów) - podaj adres ip to coi zaraz zrobie domenę darmową dla testu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 7 grudnia 2005, 19:22 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
sory chodzi o port 8100 a nie 8010


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 16 grudnia 2005, 02:15 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
Mój adres to 80.53.38.172 domena panet.pl
alias poczta.panet.pl jest też dodana do DNS

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 18 grudnia 2005, 22:12 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
zapraszam : panet.xt.pl no i poczta.panet.xt.pl
za tydzień kasuje chyba ze chcesz aby zostało to daj znać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 18 grudnia 2005, 22:13 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
http://panet.xt.pl , http://poczta.panet.xt.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 18 grudnia 2005, 22:15 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
acha mam gdzieś locale polskie zrobione do CG - jak cie interesuje to daj znać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 19 grudnia 2005, 15:39 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
do CG: http://listonosz.no-ip.com/download/Com ... nie.tar.gz

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 grudnia 2005, 00:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
dzięki za linka, wszystko ładnie pięknie, ale na środku widzę tylko tak jakby poziomy pasek na którymś coś widać i obok belkę do przesuwania. Jak zrobić by widzieć to fullscreen ??

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 21 grudnia 2005, 11:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 25 maja 2005, 18:42
Posty: 193
Lokalizacja: Kozienice
passy pisze:
Próbowałem coś kombinować z VHostami, ale siakoś mi nie wychodzi.


mnie działa :)
http://panel.opskozienice.pl
http://mysql.opskozienice.pl

użyłem funkcji Redirect w VirtualHost

_________________
Obrazek
http://stats.opskozienice.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 21 grudnia 2005, 23:13 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
Mógłbyś napisać jak to zrobiłeś ??

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 22 grudnia 2005, 01:41 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 25 maja 2005, 18:42
Posty: 193
Lokalizacja: Kozienice
najpierw robisz sobie w pliku httpd.conf VirtualHosty dla standardowego http działającego na porcie 80 (chyba że chcesz inny).
: [/] [] ()

NameVirtualHost 10.X.X.X:80

#tutaj wrzucasz standardową stronę
<VirtualHost 10.X.X.X:80>

 ServerAdmin admin@domena.pl
 DocumentRoot /home/www/katalog_strony_www
 ServerName domena.pl

</VirtualHost>

#tutaj wrzucasz przekierowanie na ssl lub inny port jaki chcesz albo inną stronę np. http://www.onet.pl

<VirtualHost 10.X.X.X:80>

  DocumentRoot /home/www/katalog_systemu_cms
  ServerName panel.domena.pl
  Redirect / https://panel.domena.pl:443

</VirtualHost>


teraz tworzysz VHosty w pliku ssl.conf do jakich odwołują się VHosty w httpd.conf

: [/] [] ()

NameVirtualHost 10.X.X.X:443

<VirtualHost 10.X.X.X:443>

 DocumentRoot /home/www/katalog_systemu_cms
 ServerName panel.domena.pl:443
 SSLEngine on
 SSLCertificateFile /etc/httpd/conf/crt/server.crt
 SSLCertificateKeyFile /etc/httpd/conf/crt/server.key
 ServerAdmin admin@domena.pl
 
    <Directory /home/www/katalog_systemu_cms>
        AuthType Basic
        AuthName "Zaloguj sie aby uzyskac dostep"
        AuthUserFile /home/www/katalog_systemu_cms/.htaccess
        require valid-user
    </Directory>

</VirtualHost>



to wystarcza żeby działało :)
pozdrawiam

_________________
Obrazek
http://stats.opskozienice.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl