Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 20 sierpnia 2017, 04:01

Strefa czasowa UTC+2godz.




Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek, 5 stycznia 2006, 01:05 
Offline

Rejestracja: piątek, 4 czerwca 2004, 23:19
Posty: 79
ja ktos moze wkleic zawartosc to bede wdzieczny


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 5 stycznia 2006, 11:27 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 18 grudnia 2002, 02:07
Posty: 137
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
w piatek bede w domu jesli do tego czasu nikt nie wklei to mozesz na mnie liczyc

_________________
www.kaczuszka.info - HOT-SPOT
http://theborg.pl/misioo/forum/ - forum klanu misioo "CS"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 6 stycznia 2006, 01:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 13 stycznia 2005, 13:27
Posty: 209
Lokalizacja: podlaskie
#!/bin/sh
IPE1="83.19.100.100" # ip serwerka przydzielone przez tpse z dsl
IPE1a="83.19.100.101" # 1 ip zew
IPE1b="83.19.100.102" # 2
IPE1c="83.19.100.103" # 3
MASK1="255.255.255.248" # maska dsla
IPE2="192.168.0.1" # ip serwrka dla sieci wewnetrznej (te ktore jest brama)
MASK2="255.255.255.0" # maska lokalnej sieci
/sbin/ifconfig lo 127.0.0.1
/sbin/route add -net 127.0.0.0 netmask 255.0.0.0 lo
GETEWAY="83.19.100.109" # brama dsl od tpsy
BROADCAST=`/bin/ipmask ${MASK1} ${IPE1} | cut -f 1 -d ' '`
NETWORK=`/bin/ipmask ${MASK1} ${IPE1} | cut -f 2 -d ' '`
/sbin/ifconfig eth0 ${IPE1} broadcast ${BROADCAST} netmask ${MASK1}
/sbin/ifconfig -a eth0:1 ${IPE1a} broadcast ${BROADCAST} netmask ${MASK1} # zew ip i nizej tez :)
/sbin/ifconfig -a eth0:2 ${IPE1b} broadcast ${BROADCAST} netmask ${MASK1}
/sbin/ifconfig -a eth0:3 ${IPE1c} broadcast ${BROADCAST} netmask ${MASK1}
/sbin/ifconfig eth1 ${IPE2} netmask ${MASK2}
/sbin/route add default gw ${GETEWAY} metric 1


dodalem komentarze przy wazniejszych liniach.. nie wiem tylko co rozumiesz przez standardowy plik :) ale mysle ze to ci wystarczy .. jak cos to pisz
ps ip pozmienialem to nie sa prawdziwe :]

_________________
kobieta z niczego potrafi zrobic: salatke, kapelusz i awanture


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 6 stycznia 2006, 11:16 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 29 lipca 2002, 15:45
Posty: 1385
Lokalizacja: Polska
NN czyli stare NND jest u Zciecha, http://www.reliserv.pl/nnd/

_________________
Określenie przy nicku to tylko dla 'jaj'; tytuł za ilość postów.
Ja ciągle się uważam za niewinne dziecię w sprawach linuksa; żaden guru czy inny moderator :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 6 stycznia 2006, 15:31 
Offline

Rejestracja: piątek, 4 czerwca 2004, 23:19
Posty: 79
dzieki wielkie wszystkim - chodzilo o to ze kilka linijek - dokaldnie dwie skasowaly sie u znajomego - a ma dopisane recznie karty sieciowe wiec nie chcialem mu net_configa odpalac :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 6 stycznia 2006, 16:03 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 13 stycznia 2005, 13:27
Posty: 209
Lokalizacja: podlaskie
z tym netconfem... to ostatnio mialem klopot jak odpalilem :wink: zapomnialem jak wiele on nadpisuje, ale wszystko odbudowalem, wazne by miec jakies kopie zapasowe, wtedy zawsze jest o kilka problemow mniej

_________________
kobieta z niczego potrafi zrobic: salatke, kapelusz i awanture


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl