Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 24 sierpnia 2017, 01:25

Strefa czasowa UTC+2godz.




Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek, 6 stycznia 2006, 21:29 
Offline

Rejestracja: wtorek, 30 sierpnia 2005, 09:28
Posty: 29
Za nic nie moge udostepnic ftp do internetu. Mecze sier juz 3 dzien i nic. W sieci lokalnej dziala OK. Mam firewalla Zciech'a, otworzylem port 21, i 20 na wszelki wypadek (bo tak bylo w niektorych postach) i dalej nic. Dziala tylko jak wylacze firewalla calkowicie. Moze ktos mial juz taki problem?

Przy probie polaczenia przez flashfxp wszystko leci normalnie, az dochodzi do:

[R] 227 Entering Passive Mode (83,18,xx,xxx,4,142).
[R] Opening data connection IP: 83.18.xx.xxx PORT: 1166
[R] Data Socket Error: Connection timed out

przy kolejnej probie

[R] 227 Entering Passive Mode (83,18,xx,xxx,4,142).
[R] Opening data connection IP: 83.18.xx.xxx PORT: 1167
[R] Data Socket Error: Connection timed out

i tak caly czas sie zwieksza port o 1. Sprobowalem otworzyc w firewallu 3 kolejne porty (1160, 1661, 1162) i faktycznie 3 razy udalo mi sie polaczyc. Mieliscie moze juz cos takiego? Juz nie wiem czego szukac.


Pozdrawiam
Marek
Dziękuje bardzo koledze xelus. Problem zniknął. Temat można zakończyć.


Ostatnio zmieniony niedziela, 8 stycznia 2006, 13:53 przez Marek, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 6 stycznia 2006, 22:53 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 07:47
Posty: 865
jaką masz wersję PROFTPD? :>


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 7 stycznia 2006, 01:06 
Offline

Rejestracja: środa, 27 października 2004, 19:56
Posty: 42
Lokalizacja: pomorze
dzis postanowilem zajac sie tym u siebie bo tez nie dzialalo. Wiec zrobilem co nastepuje:

1) dopisalem do pliku proftpd.conf
: [/] [] ()
PassivePorts 60000 60100


jest to zakres portow w trybie passive mode. Na necie widzialem zalecane do otwarcia 60000-65500 ale otworzylem ich u siebie mniej

2) w firewall.config dopisalem do TCP_IN_ALLOW port 21

3) w pliku rc.firewall dopisalem linie w miejscu
: [/] [] ()
# uslugi udostepnione dla polaczen z internetu
if [ "$TCP_IN_ALLOW" ];then
    $i -A INPUT -p tcp -i $INTNAME0 -m multiport --dst 0/0 --dport $TCP_IN_ALLOW -j ACCEPT
fi

##ZMIANY
##UDOSTEPNIANIE FTP-a z netu, zakres portu ten sam co w pliku proftpd.conf
$i -A INPUT -p tcp -i $INTNAME0 --dst 0/0 --dport 60000:60100 -j ACCEPT
##koniec zmian

if [ "$UDP_IN_ALLOW" ];then
    $i -A INPUT -p udp -i $INTNAME0 (......)


Wersja proftpd 1.2.9

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl