Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 18 października 2017, 22:26

Strefa czasowa UTC+2godz.




Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek, 17 stycznia 2006, 20:41 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
Czy ktos z forumowiczów zlepial juz dsl-e na tym sprzecie ?? prosze o jakies wskazówki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 17 stycznia 2006, 21:52 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
bihur pisze:
Czy ktos z forumowiczów zlepial juz dsl-e na tym sprzecie ?? prosze o jakies wskazówki


Niestety tak . Te urządzenia to pomyłka , trasy powrotne są ok , ale kiedy jest przepełnienie automatycznie przełączają Cię na drugie łącze , a tego np. banki nie tolerują .

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 stycznia 2006, 00:29 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
a jest moze jakiś inny sprzęt ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 stycznia 2006, 00:32 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
bihur pisze:
a jest moze jakiś inny sprzęt ??


Ale sporo droższy ...niestety

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 stycznia 2006, 10:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
a da się podzielić dwa łącza na starym NND ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 21 stycznia 2006, 11:36 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 13 stycznia 2005, 13:27
Posty: 209
Lokalizacja: podlaskie
ja miealem (mie nadal mam ale odlaczony) ten pierwszy , u mnie w sumie banki wszystkie chodzily tak jak trzeba (intelig, bph, mbank) tyle ze problemy zaczynaly sie czasem na stronach typu sklepy np www.garbusy.pl tam co jakis czas w trakcie ogladania wywalalo mnie na strone glowna do logowania, jak odlanczalem drugie lacze to znikal problem, ale w zadnym banku nie widzialem tego. ustawienia mialem 30% <-=-> 70% moze to zbieg okolicznosci i sie nie odlanczalo za czesto.

_________________
kobieta z niczego potrafi zrobic: salatke, kapelusz i awanture


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 21 stycznia 2006, 13:19 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Ja to rozwiazalem proszac uzyszkodnikow o zglaszanie takich stron i przypisujac je na stale do jednego lacza.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 21 stycznia 2006, 20:09 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 13 stycznia 2005, 13:27
Posty: 209
Lokalizacja: podlaskie
a jak wyszlo wam sklejanie? mieliscie faktycznie sklejone lacze czy jedynie dwa polaczone w jeden kabelek? chodzi o max transfer.

_________________
kobieta z niczego potrafi zrobic: salatke, kapelusz i awanture


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 22 stycznia 2006, 13:29 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Maksymalny transfer dla jednego polaczenia bedzie taki jak transfer jednego z lacz. Dopiero jak podlaczy sie wiecej komputerow (ew. zacznie sciagac z kilku serwerow), obydwa lacza beda rowno wykorzystane. Skladajac np. 2xDSL4000 nie masz co liczyc na 1MB/s dla jednego polaczenia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 22 stycznia 2006, 13:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 13 stycznia 2005, 13:27
Posty: 209
Lokalizacja: podlaskie
mi sie udalo osiagnac pozorne sklejenie przy uzyciu flashgeta. ale chyba jednak jesli ktos chce cos konkretnego osiagnac to musi zakupic sprzet z wyszej polki, lub napisac skrypcik ktory sie sprawdzi w sklejaniu.

_________________
kobieta z niczego potrafi zrobic: salatke, kapelusz i awanture


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 22 stycznia 2006, 16:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
mnie sie udało skleic i w sumie chodzi ok 1 dsl 2048/512 i 2 dsl 2048/256 w sekcji QoS ustawilem parametry wan1 i wan2 no i jest ok


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 10 lutego 2006, 18:11 
heh widze że nie tylko ja mam problemy z tym sprzętem :?
a mam pytanie ustawione QOS dla dsl-a 4Mbit juz mam i wszystko chodzi ładnie nie zawiesz się więc jest OK ale poza stronkami reszta portów ma limit do 60kB/s i tu się pojawia problem ( stronki oczywiście działaja OK ) włączam jakies p2p i transfer wariuje skacze os bajtów to nastu kilo i znowu maleje i tak bezprzerwy nawet jak nie korzystam ze stronek ale to jeszcze nie tragedia bo najwyzej ludki z lana niepościągają sobie za szybko
jest większy problem kilka osób chętnie by pograło w gry typu Enemy territory, quake, itp. działa to na porcie 27960 no to ustawiłem nowy limicik dla tego portu down 1000Mbit i up 400 !!! czyli o niebo za wiele jak dla gierki ktorea w porywach isiąga 10kB transferu i jest kicha :/ pingi lataja jak szalone od 20 do 2000 :| i niewiem co się z tym dzieje ( podobna sprawa jak z tym p2p ) a pozatym jak włącze QoS to mnie z niektorych serwerów odrazu wywala ze mam jakies nieprawidłowe uprawnienia :|
sorki za taka ilośc nie zformatowanego tekstu ale juz ręce mi opadają z tym sprzętem i bym był bardzo wdzięczny za jaką kolwiek pomoc :)


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 10 lutego 2006, 18:18 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
mr-z: Daj sobie spokoj z QOS na routerze i zainstaluj porzadny podzial lacza na serwerze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 10 lutego 2006, 20:03 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 13 stycznia 2005, 13:27
Posty: 209
Lokalizacja: podlaskie
dokladnie... nie ma sensu zajmowac sie podzialem w czyms takim. NN zrobi to lepiej.. ale u mnie jako sklejacz lacza sie sprawdzal ten sprzecik calkiem niezle (za wyjatkiem tych paru minusow ;) ).

_________________
kobieta z niczego potrafi zrobic: salatke, kapelusz i awanture


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 11 lutego 2006, 23:23 
heh problem jest z tym że mieliśmy małe zmiane z dostawca netu i serwer znikł i teraz jeszcze trzeba pare zł oddać poprzedniej firmie bo cośtam ... szkoda gadać :| i najblizsze fundusze będą dopiero za 2 miechy zeby coś kupić a neta ludzie musza mieć więc się męcze żeby to jakos tym edimaxem załatac bo tylko to zostało na placu boju :( mam 1.44 firmwera i dochodze do wniosku że pisali to ludzie niemający o tym pojęcia !@#*#$@#!


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 12 lutego 2006, 00:04 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Ludzie, ktorzy to pisali pojecie maja, tylko Ty oczekujesz za duzo od taniego sprzetu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 12 lutego 2006, 22:27 
czy ja wiem to dlaczego np nie moge tak po ludzku zrobic jednej reguły na upload i download dla tcp i udp ( jednym słowem na "all" ) tylko musze kombinować ustawiając 0 up iles down potem iles up 0 down dla tcp i potem tak samo dla udp itd w efekcie zamiast napisać jedną regułe pisze 4 :/ a potem się dziwić że sprzęt nietrzyma prędkości albo sie wiesza bo naustawiane niewiadomoco :|
no ale nic jest jak jest i raczej tego nie zmienie :( pozostaje tylko czekać na kase i normalny serwer :)


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 9 kwietnia 2006, 08:07 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
Problem rozwiązany jeżeli chodzi o banki , w tej chwili juz przy połączeniach https nie mienia sie zewnetrzne IP , ale wyskoczył nastepny problem VitrualServer: mam na serwerku trzy VirtualSerwery ustawione w Apaczu i tu chodzi od strony wewnetrznej (z wewnątrz sieci) ale jak wpisuje kąkretny adres z puli adresów jakie dostałem z tepsy zawsze otwiera mi sie strona główna adresu głównego:
dla zrozumienia żeby nie zamącic tematu-
83.xx.xx.50 - adres pierwszy z puli - tu jest ok otwiera sie serwis
83.xx.xx.51 - adres drugi z puli --- nie otwiera sie strona www usera tylko strona główna serwisu , itd
co tu wymysleć


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 10 kwietnia 2006, 10:12 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 29 lipca 2002, 15:45
Posty: 1385
Lokalizacja: Polska
Nie pamietam jak to dokładnie było, ale wirtualny serwer otwierał strony włąśnie po IP na który nadchodziły żadania. Pogrzeb tam dokładniej...

--- P.S. ----
Nie pisz w wątkach o czym innym :!:

_________________
Określenie przy nicku to tylko dla 'jaj'; tytuł za ilość postów.
Ja ciągle się uważam za niewinne dziecię w sprawach linuksa; żaden guru czy inny moderator :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 10 kwietnia 2006, 19:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
Koriolan pisze:
Nie pamietam jak to dokładnie było, ale wirtualny serwer otwierał strony włąśnie po IP na który nadchodziły żadania. Pogrzeb tam dokładniej...

--- P.S. ----
Nie pisz w wątkach o czym innym :!:


włąsnie ten wątek dotyczy tego routera - po odpieciu routera i podłączeniu bezpośrednio łącza do serwerka virtualHosty chodzą - problem tkwi włąsnie w edimaxie - z tąd te moje zapytanie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl