Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 24 sierpnia 2017, 01:21

Strefa czasowa UTC+2godz.




Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek, 9 marca 2006, 14:59 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
Mam następujący problem :na jednym stanowisku zostaje połaczenie zestawione z bankiem, po zakończeniu transmisji, nie ma możliwości wykonania połączenia z innego stanowiska , DOPIERO GDZIEŚ PO 1,5godzinie , gdzie mozna zmniejszyć czas trzymania takiego połączenia. z góry dzięki za jakies sugestie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 9 marca 2006, 16:28 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1405
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
a to nie jest uzaleznione od sesji na stonie bankowej ?

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 9 marca 2006, 20:17 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
no własnie ze nie tak twierdzi fachowiec z banku. Podpowiedział także że miał taki sam problem gdzieś indziej i administrator amienił Time Out połaczenia do minimum gdzies w serwerze i problem zniknął


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 9 marca 2006, 22:08 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
tu jest dosc ciekawie napisane.
ale ostroznie z experymentami, zrywa polaczenia :)

Cytuj:
echo 7200 > /proc/sys/net/ipv4/netfilter/ip_conntrack_tcp_timeout_established


http://www.wiki.nnd.freesco.pl/index.ph ... izacja_NND


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 10 marca 2006, 09:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
Dzieki wszystkim zaraz to zastosuje zobaczymy czy wyjdzie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 10 marca 2006, 23:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 13 stycznia 2005, 13:27
Posty: 209
Lokalizacja: podlaskie
zadam takie moze glupie pytanie.. ale mialem taki przypadek u jednej osoby z sama neostrada. czy wychodzac z banku ta osoba wylogowuje sie ? czy wychodzi przez wcisniecie X.

_________________
kobieta z niczego potrafi zrobic: salatke, kapelusz i awanture


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 11 marca 2006, 03:31 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1405
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
wylogowac sie.

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 13 marca 2006, 13:06 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 29 lipca 2002, 15:45
Posty: 1385
Lokalizacja: Polska
-MW- pisze:
....
ale ostroznie z experymentami, zrywa polaczenia :)

Cytuj:
echo 7200 > /proc/sys/net/ipv4/netfilter/ip_conntrack_tcp_timeout_established...

IMHO to bezpieczne ustawienie mam je u siebie. Zrywanie polaczenia moze byc jesli ktos przez 7200 sekund (120 minut czyli 2 godziny :!: ) nie nacisnie nic na stronie banku.

Stosuje to: jest super :-)

_________________
Określenie przy nicku to tylko dla 'jaj'; tytuł za ilość postów.
Ja ciągle się uważam za niewinne dziecię w sprawach linuksa; żaden guru czy inny moderator :-)


Ostatnio zmieniony poniedziałek, 13 marca 2006, 16:44 przez Koriolan, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 13 marca 2006, 15:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1405
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
120 minut :P

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 14 marca 2006, 02:11 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
a w moim banku jest tak że jak nie nacisne czegokolwiek na stronie w ciągu około 20 minut to zrywa połączenie, nie jest to uzależnione moim serwerem tylko drugą stroną. Tak samo mam jak się loguje na maila. Każdy serwer (po drugiej stronie) ma ustalony czas "nieaktywności" użytkownika po którym następuje wylogowanie czy zerwanie połączenia (ganz egal).
PS. IMHO lepiej sie wylogować niż nacisnąć "krzyżyk"

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 14 marca 2006, 03:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1405
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
no wlasnie mi sie tez tak wydawalo ze serwer bankowy powinien zrywac polaczenie, jesli poczta mi po 5 minutach zrywa to taki serwerk tez powinien ze wzgledow bezpieczenstwa.

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl