Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 24 sierpnia 2017, 01:18

Strefa czasowa UTC+2godz.




Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 23 sierpnia 2006, 13:32 
Offline

Rejestracja: wtorek, 30 sierpnia 2005, 09:28
Posty: 29
Witam.
Mam problemy z działaniem programów typu Easycall, halonet itp...
Jak dzwonie do kogoś to osoba mnie nie słyszy, lub jest bardzo zniekształcony dźwięk.
Łącze mam DSL 2 mb, 256kb upload.
Wyciąłem port 4569 (UDP) z p2p dla easycall , upload w htb.conf 150 ,w statystykach upload leci po mojej klasie podczas używania programu. Jednak to nie wystarcza - przycinki jak były tak i są dalej. Często nawet na teście nic nie słychać.
Czy komuś takie telefony działają dobrze? Może da się jakoś to poprawić?
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
PS. Chyba ktoś coś zmaścił albo ... po wydaniu komendy /usr/src/rchtb/ready/rc.htb stop działa b dobrze z lekkimi opóźnieniami,ale nie przycina..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 24 sierpnia 2006, 00:26 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
A jaki dałeś sobie upload w htb ?

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 24 sierpnia 2006, 05:40 
Offline

Rejestracja: wtorek, 30 sierpnia 2005, 09:28
Posty: 29
Witam
Upload w htb nic nie pomaga, miałem 150 kb/s , zwiększenie na 250 kb/s
nic nie daje. Rozmowy są przycinane nawet jeśli max upload w sieci nie jest wykorzystany.
Wczoraj zastopowałem htb, i o dziwo było bez przycinek, tylko opóźnienia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 24 sierpnia 2006, 09:32 
Offline

Rejestracja: wtorek, 26 lipca 2005, 09:56
Posty: 11
Lokalizacja: śląsk
ale np. w halonecie (jak w wiekszosci dostawcow dzialajacych po SIP) nawiazywane sa polaczenia po roznych portach udp i nie wiem jak to opanowac by nie bylo wyciete razem z p2p
proponuje postuj siect2, tam chodzi voip po AIX i wtedy wykorzystywany jest 1 konkretny port, ktory mozesz wrzucic do kolejkowania

_________________
Pozdrawiam M.
P166 i nnd


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 25 sierpnia 2006, 15:37 
Offline

Rejestracja: wtorek, 30 sierpnia 2005, 09:28
Posty: 29
Witam.
Wyłączenie klasy p2p daje efekt. No i chyba tak zostanie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl