Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 29 czerwca 2017, 16:20

Strefa czasowa UTC+2godz.




Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota, 30 września 2006, 14:13 
Offline

Rejestracja: wtorek, 30 sierpnia 2005, 09:28
Posty: 29
Witam
nie wiem czy się dobrze wyraziłem, ale chodzi mi o to czy istnieje skrypt , który łapie pakiety p2p po ipp2p a nie po portach.... Ewentualnie gdzie go mozna zdobyc...?
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 września 2006, 14:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 20 kwietnia 2006, 19:02
Posty: 101
Lokalizacja: Wadowice
ipp2p to sposob wylapywania pakietow p2p po ich naglowkach.
ipp2p jest domyslnie wkompilowane w jadro (nnd0.2), moze nie najnowsza, ale dzialajaca wersja, a uzyc jej mozesz z firewallem. Najprostszy sposob na blokade P2P calej sieci to:
iptables -A FORWARD -m ipp2p --ipp2p -j DROP

innym sposobem jest layer7, dziala na wrecz identycznej zasadzie jak ipp2p, podobno jest skuteczniejszy. Ja uzywam ich obu i zadne p2p nie ma prawa ruszyc.
Watek o layer7 przewijal sie rowniez na forum ostatnio. Pakiet l7-protocols jest w repozytorium testowym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 września 2006, 17:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
a nie wiecie może czy można uruchomić ipp2p dla jednego IP ?

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 września 2006, 18:56 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 22 października 2005, 01:49
Posty: 412
Lokalizacja: 3-City
Cytuj:
a nie wiecie może czy można uruchomić ipp2p dla jednego IP ?

: [/] [] ()
iptables -t mangle -I PREROUTING -m ipp2p --ipp2p -s 192.168.1.182 -j DROP
:?:
8)
Pzdr

_________________
Symetryk światło, CDN2 3.1.4-4-ARCH i686 AMD E-350 Processor AuthenticAMD & kilku użyszkodników ;)


Ostatnio zmieniony niedziela, 1 października 2006, 13:39 przez adamol, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 1 października 2006, 10:52 
Offline

Rejestracja: wtorek, 30 sierpnia 2005, 09:28
Posty: 29
Witam, tak wiem , ipp2p zablokuje mi całe p2p, ale chodzi mi o to zeby p2p działało. Oczywiście z nizszym priorytetem - pakiety p2p były tłoczone w klasie p2p , jak to w przypadku z htb. Tam występuje klasa p2p ale po portach... Nie chce blokowac całego p2p tylko oganiczyć...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 1 października 2006, 11:13 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 20 kwietnia 2006, 19:02
Posty: 101
Lokalizacja: Wadowice
w takim wypadku ratuje Cie jedynie IMQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 1 października 2006, 11:47 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:57
Posty: 338
Lokalizacja: Nowy Sącz
erni pisze:
w takim wypadku ratuje Cie jedynie IMQ

http://www.wiki.nnd.freesco.pl/index.ph ... aper.2BIMQ

_________________
www.lan14.net


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl