Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 29 czerwca 2017, 10:51

Strefa czasowa UTC+2godz.




Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 19:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
Czy ktoś wie jak w miare bezpiecznie zablokować możliwość rozdzielania przez routery internetu ??
Wiem, że w firewallu zciecha jest taka ochrona poprzez ustawienie odpowiedniego ttl. Wszystko w porządku, ale...... nie wiem czy to u mnie na serwerze działa. Jak to sprawdzić ?
Pzdr i szczęśliwego Nowego Roku 4 all

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 19:55 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 19 sierpnia 2004, 15:18
Posty: 1273
Lokalizacja: Tychy
teraz routery omijają juz blokade TTL

_________________
Pomogłem ? wypij moje zdrowie
Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 19:59 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 10 września 2006, 18:33
Posty: 228
Lokalizacja: Żyraków ok. Dębicy
a w czym Ci to przeszkadza że sobie ktos blokuje ?
ustawisz limit transferu i połączeń na dane IP a czy klient łacze 512 sobie podzieli na dwoje czy 10 to jego problem bo to jemu sie podzieli to 512 na kilka osób a nie zabierze tobie transfer


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 20:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 19 sierpnia 2004, 15:18
Posty: 1273
Lokalizacja: Tychy
nie do konca wyobraz sobie ze wszyscy wysysają przyznane im łącze masz taki zapas ??

_________________
Pomogłem ? wypij moje zdrowie
Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 20:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
Otóż to, nie mam takiego potężnego łącza by wszyscy użyszkodnicy mogli korzystać z max transferu jednocześnie. Czyli nie ma takiej opcji by to zablokować. Teraz drugie pytanie, jak sprawdzić chociaż czy ktoś udostępnia ?

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 20:28 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 19 sierpnia 2004, 15:18
Posty: 1273
Lokalizacja: Tychy
http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?t ... hlight=ttl

_________________
Pomogłem ? wypij moje zdrowie
Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 20:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
wszystko wporzo, ale ja posiadam stare nnd i nie bardzo wiem jak to sprawdzić

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 20:44 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 10 września 2006, 18:33
Posty: 228
Lokalizacja: Żyraków ok. Dębicy
ja żyje zgodnie z zasadą płace=wymagam wiec jezeli gosc ma pakiet 256 lub 512 to taki transfer powinnien miec non stop
sytacja wyglada inaczej kiedy mamy sieć koleżeńską :wink:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 20:47 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 19 sierpnia 2004, 15:18
Posty: 1273
Lokalizacja: Tychy
:) zapomniałem zobacz to http://www.wiki.nnd.freesco.pl/index.ph ... two#Natdet


Cytuj:
ja żyje zgodnie z zasadą płace=wymagam wiec jezeli gosc ma pakiet 256 lub 512 to taki transfer powinnien miec non stop
sytacja wyglada inaczej kiedy mamy sieć koleżeńską

no wszystko ładnie ale takiej sytuacji to nawet wodociągi nie przewidują :)

_________________
Pomogłem ? wypij moje zdrowie
Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 21:07 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
Wszystko ładnie pięknie, program WYGLĄDA na fajny, ale w dalszym ciągu nie mam jak go zaadoptopwać do starego nnd :-(

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 21:12 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 19 sierpnia 2004, 15:18
Posty: 1273
Lokalizacja: Tychy
jest w repo.test czy działa z starym nnd nie mam pojęcia linki starego nnd umierają śmiercią naturalną :/

_________________
Pomogłem ? wypij moje zdrowie
Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 21:28 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
I tak jak myślałem po odpaleniu dostaję komunikat

: [/] [] ()
natdet: error while loading shared libraries: libpcap.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory


mógłby mi ktoś podesłać tą bibliotekę na maila ? admin(at)panet.pl

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 21:39 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 27 stycznia 2003, 23:39
Posty: 3065
Lokalizacja: Kraków/Częstochowa
zainstaluj sobie libpcap

_________________
Ten post Ci pomógł? Zaznacz go jako pomocny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 21:54 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
OK, mam, tylko teraz nie może otworzyć "signatures". Przeczytam dokumentację i może coś zakumam. Tak btw to od tego powinienem zacząć :oops:

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Ostatnio zmieniony sobota, 30 grudnia 2006, 21:58 przez passy, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 21:58 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 27 stycznia 2003, 23:39
Posty: 3065
Lokalizacja: Kraków/Częstochowa
a skąd do ...... ....... wziąłeś tego natdet ?? no to teraz pomyśl skąd wziąć libpcap

_________________
Ten post Ci pomógł? Zaznacz go jako pomocny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 21:59 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
OK, sorry Maciek. Wziąłem z repozytorium :-) Tylko bez linczu proszę

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 30 grudnia 2006, 22:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 25 stycznia 2004, 16:46
Posty: 441
Lokalizacja: z Częstochowy
OK. Uruchomił się :-) teraz tylko czekam na wyniki. Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc i szybką reakcję

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie możnaby naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej :D
WWW.PANET.PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl